SØGNE: Alarmen gikk søndag ettermiddag. Folk som tilbrakte siste dag i vinterferien på hytta i godværet i Søgne, slo alarm da de så barn som lekte på den tynne isen på Torvefjorden ved øya Okse, sør av Brønnvika og Amfeneset i Søgne.

— Hyttenaboer har sett barn på isen mellom Juviga og Okse. De har vært langt ute på isen, når de har vært ute ved Okse, sier utrykningsleder Jarle Danielsen i Kristiansand brann og redning, avdeling Søgne.

Går gjennom isen

— De har gått gjennom isen, og så har de antakelig hatt med is-pigger og pigget seg opp igjen. Det har rett og slett vært en lek; å gå gjennom isen, sier utrykningsleder Jarle Danielsen.

— Så de gikk gjennom isen?

— Ja, det er jo litt spooky dette. De har gått gjennom isen. De har hatt drakter på seg. Tørrdrakt eller våtdrakt, forteller Danielsen som advarer på det sterkeste mot den nye leken.

Livsfarlig

— For det første må vi på det sterkeste få advare mot å gå på isen nå. Det er virkelig skummelt der. Isen er tynn, sier Danielsen.

— Dernest, hvis de skal holde på slik, så burde de i alle fall ha varslet 110-sentralen først. Alle som drar ut på isen i den hensikt å gå gjennom, må jo skjønne at folk melder fra. Denne aktiviteten kan ikke være blant det smarteste de har gjort, sier Danielsen.

— De leker med livet?

— Ja, det er skikkelig skummelt, sier han.

Rakk ikke fram

Også politiet dro ut til Brønnvika for å snakke til barna som lekte "gå-gjennom-isen-leken".

Meldingen til politiet, som kom inn klokken 15.56 søndag ettermiddag, gikk ut på at to-tre unge personer skulle ha falt i vannet i Torvefjorden i Søgne.

— Det viser seg å være to gutter som leker seg på isen. De forsvant før politipatruljen ankom, skriver operasjonsleder Jon Kvitne i politiets logg.