KRISTIANSAND: — Tangen er heldige som har deg. Du er bare helt rå, lød juryens dom da byggelev Przemek Winiarczyk var ferdig med sitt danseinnslag.

Dansetalentet hadde ikke forventet å vinne.

ON STAGE: Przemek "Dante" Winiarczyk på scenen under finalen i Tangen-talenter mandag 4. mars. Foto: Inger M. Witteveen

— Jeg gikk på scenen for å vise hva jeg kan. Og ble møtt av all denne energien, sier Tangen-vinneren. For tre år siden kom han fra Polen og hadde aldri tatt et dansetrinn. I høst kom den selvlærte danseren til kvartfinalen i Norske Talenter.

Tangen-dominans

Elever fra de videregående skolene Tangen, Kristiansand katedralskole Gimle (KKG) og Kvadraturen,har konkurrert i kategoriene: Sang og musikk, dans og kunst. Til finalen mandag 4. mars var 23 deltakere redusert til ni.

SØLV: Tangen-elev Simon Thoresen trommet seg til 3. plass og siste gavekort. Foto: Inger M. Witteveen

I tillegg til godord fra juryen fikk vinneren med seg et gavekort på 3000 kroner. Tangen-trommis Simon Thoresen stakk av med 2. plassen, mens James William Fox på gitar kom på tredje.

Populært miljøtiltak

Tiltaket ble satt i gang for å forebygge uro og bråk, forteller Kjetil Karlsen, lærer og arrangementsansvarlig.

BRONSE: James William Fox fra bygg og anlegg ved Tangen vgs imponerte med sang og gitar og endte på 2. plass. Foto: Inger M. Witteveen

— Det begynte med dans i en av pausene i høst. Plutselig sto det tusen elever og så på. Slik fikk vi ideen til en talentkonkurranse.Silje Kristiansen og Anette Aakre, som begge går første året ved bygg og anlegg, var fornøyd med at seieren gikk til en medelev.

— Også var det fint å få med KKG og kvadraturen, synes Aakre.

Scenevante ungdommer

Men ikke alle hadde hatt like god tid til å øve.

— Ida kunne ikke stille i dag, så Leejie Espebu måtte trå til, forteller konferansier og russ Daniel Flores om Nora Nguyens nye dansepartner.

— Dere har god kjemi på scenen og er helt herlige sammen, mente juryen, bestående av Mari Fjermedal, Eline Bjerke og Ingelinn Hoem fra Tangen og Khuong Huyh fra Kvadraturen.

Andre finalister var Tangen-elevene Erica Hodne, Henriette Dalgård Andersen og Miriam Andrea Mosby som konkurrerte i tegning. KKG var representert med Oguzhan Nicolas Yerlikaya og Martine Kristiansen som rappet og dansetrioen Amiin, Abokor og Nygillo.