SØGNE: — Vi jobber videre med den saken i morgen. Alle som trengte å være tilstede, kunne ikke i dag, sier ordfører Åse R. Severinsen til Fædrelandsvennen.

Lang kamp

Torsdag i forrige uke ble kommunen dømt til å betale Robert Liland en erstatning på 650.000 kroner. Liland saksøkte kommunen etter å ha blitt utsatt for mobbing i perioden 2003 til 2005, da han var elev på Tinntjønn ungdomsskole. Sammen med familien kjempet han en lang og hard kamp for å få erstatning for mobbingen.

Kommunen ble også idømt Robert Lilands saksomkostninger på 190.000 kroner.

Ordføreren satt i møter med kommunalledelsen store deler av mandagen, uten at de kom fram til en beslutning. Dermed blir det nytt møte tirsdag ettermiddag.

Domspremissene

— Det tar sikkert mer enn en time. Da skal vi systematisk gå gjennom domspremissene, og så tar vi en beslutning på bakgrunn av det vi kommer fram til da, sier Severinsen.

Da dommen kom, sa ordføreren at den ville få "kjempebetydning for arbeidet mot mobbing fremover". Kunnskapsminister Kristin Halvorsen sa følgende: "Dette er en dom som alle kommuner må merke seg. Dommen viser at dette er skolenes og kommunenes ansvar".