BERGEN: Det var lørdag 30. august en 15 år gammel gutt gikk alene på turstien fra Spar i Helleveien opp mot Hellen festning i Bergen ogble angrepet av en mann, skriver bt.no.

Dømt for voldtekt

Da gutten gikk på turstien, merket han at en mann med hund kom stadig nærmere ham. Det endte med at mannen tok tak i gutten og kastet ham i bakken. 15-åringen klarte å forsvare seg og overfallsmannen stakk av.

Den siktede er tidligere dømt for voldtekt av en ung gutt i Kristiansand. Han var 17 år da overgrepet fant sted.

Voldtekten skjedde i januar 2010. En ni år gammel gutt var da på vei til skolen da han ble overfalt og voldtatt bak en trafokiosk i Vågsbygd.

Han nektet straffskyld da saken var oppe mot ham i Kristiansand tingrett. Det ble imidlertid funnet DNA fra tiltalte på guttens undertøy.Den nå 21 år gamle mannen ble dømt til fengsel i fem år og var nylig ferdig med å sone denne straffen i Bergen.

— Vi har pågrepet en 21 år gammel mann. Han er siktet for voldtektsforsøk og blir fremstilt for varetektsfengsling mandag, sier Asbjørn Onarheim, politiadvokat ved Hordaland politidistrikt til BT.

Onarheim benytter anledningen til å takke lokale medier for omtalen av saken.

— Artiklene førte til at et vitne kontaktet oss. Vedkommende ledet oss videre, og det førte til at vi pågrep ham fredag, sier politiadvokaten.

Pågrepet i Kristiansand

Til Fædrelandsvennen sier etterforskingsleder Jannike Johannesen at mannen ble pågrepet i Kristiansand og transportert til Bergen søndag. Politiet har gått ut med en beskrivende karakteristikk av 21-åringen i Bergen-mediene, og har fått flere tips i saken. Men det var ikke før torsdag i forrige uke at det kom et navn inn til politiet.

— Vi fikk et tips fra vitne som hadde kjennskap til ham. Vi nøstet videre, og ble kjent med at han var i Kristiansand, sier Johannesen.

Ifølge Bergensavisenble mannen pågrepet hjemme hos sine foreldre i Kristiansand, men dette vil ikke Johannesen kommentere.

Fengsling mandag

Mannens forsvarer er advokat Harald Johannessen.

— Jeg har ikke sett noen dokumenter i saken, men jeg snakket med min klient om saken i helgen. Han stiller seg uforstående til siktelsen, sier Johannessen til BT.

Johannessen forsvarte 21-åringen i voldtektssaken i Kristiansand.

Mandag fremstilles den siktede i Bergen tingrett for varetektsfensgling i fire uker i Bergen tingrett.