KRISTIANSAND: Sterkt ruset og pengelens satt de tre guttene på Tinnheia om kvelden 7. desember i fjor. Den ene hadde kvelden før ranet Scandic hotell i Kristiansand. De bestemte seg for å skaffe seg penger, og dro til byen. Der og da ble Budget hotell utpekt som egnet sted for et ran.

Utstyrt med en kjøkkenkniv som våpen stormet de inn i resepsjonen på hotellet like ved jernbanen. Her ble den 23 år gamle kvinnen truet til å gi fra seg 1700 kroner. Med kniven stikkende hos halsen ble den ansatte på hotellet i tillegg truet til å åpne safen. Den ene var tom, og den andre fikk hun ikke opp.

Meningsløst

— I ettertid var ranet meningsløst i forhold til utbyttet, sa den 18 år gamle gutten fra Kristiansand, som hadde kniven med seg. Alle henvendte seg, etter å ha forklart seg til retten, direkte til den fornærmede kvinnen og beklaget de hadde gjort, og de belastninger ranet påførte henne både der og da og i ettertid.

— Har du dårlig samvittighet, eller er det bare noe du skulle ønske at du hadde? Spørsmålet kom til den ene av de tiltalte fra aktor, statsadvokat Hilde Sakariassen.

— Nei, jeg har dårlig samvittighet. Det var et utrolig dårlig påfunn i et forsøk på å få tak i penger. Jeg skulle ønske det var ugjort, sa den unge tiltalte gutten.

Ransmann observert

Politiet kom raskt på sporet i saken. En ung kvinne som stod og ventet på bussen ved Coop Mega i Vestre Strandgate så tre unge gutter løper over jernbanelinja fra Budget hotell i retning rutebilstasjonen. Den ene tok av seg noe som så ut til å være en finlandshette.

Hun ringte straks politiet, og fortalte også at hun gjenkjente den ene av de tre. Hun oppga navnet til politiet. Derfor gikk det bare noen timer før alle tre ble pågrepet nærmest sovende.

— Jeg husker ikke noe annet enn at vi våknet med håndjernene på, sa 18-åringen i sin forklaring for retten.

Alle de tre unge guttene har en kriminell fortid, og har slitt med store rusproblemer. De fortalte i retten onsdag at de var opptatt av komme seg videre i livet, og bli rusfrie.

Samtlige tre tiltalte erkjente straffskyld i retten onsdag.