Foto: Amund Hestsveen

KRISTIANSAND: — Her ble det ryddet etter alle kunstens regler for få dager siden, men nå kan ingen ta i bruk friområdet uten å risikere å kutte seg opp, sukker Harald Arntsen. Han er styremedlem i Framnes og Kuholmen velforening.

Fædrelandsvennen tar en runde i området sammen med Arntsen. Han stanser opp for annenhver meter og bøyer seg ned. Plukker noen glasskår, men ser oppgitt rundt seg.

Knuste ølflasker, rusbrusflasker, emballasje, plastposer og annet rask ligger strødd over det hele.

— Det er helt skrekkelig. Hvem skal rydde opp i alt dette?

Bråk og slagsmål

Natt til lørdag oppholdt over hundre ungdommer seg i Bertes. Politiet måtte rykke ut etter en slåsskamp som endte med at en person havnet i vannet.

— Festen ser ut til å ha gått over alle støvleskaft. Ingen kan gå barbeint, ta med seg barn eller hund hit. Man burde slutte å selge øl på glassflasker, og gå over til bokser, sier han.

Noe er blitt ryddet opp allerede, men det er for det meste hele flasker som er fjernet fra området. Glasskårene ligger igjen på knauser, treverk og den store betongbrygga.

Skoleaksjon

For kort tid siden ble hele området finryddet av skoleungdom fra Wilds Minnes skole. Velforeningen har støttet skolekassa med 3000,- kroner mot at de tok et tak og gjorde friområdet farbart og pyntelig til våren.

— Hele opprydningen er nærmest forgjeves, det er bittert når man tenker på alt arbeidet som elevene har lagt ned her, sier velforeningssekretæren.