KRISTIANSAND: Straffen ble 30 dager i fengsel.

36-åringen skar opp 13 dekk på biler og på felger i en garasje som tilhørte svigerinnen og hennes familie i februar i år. Skadeverket ble anmeldt til politiet, og som hevn truet 36-åringen de involverte.

Først truet han familien direkte med at han skulle banke dem. Til politiet sa han at han skulle drepe svigerinnen og sønnen. Politiet ble også drapstruet. Den domfelte er for øvrig tidligere straffet for legemsbeskadigelse mot sønnen til svigerinnen.

Etter at hærverket i garasjen var politianmeldt, ringte den domfelte til svigerinnen og fortalte at han skulle banke familien. Dagen etterpå tok en polititjenestemann kontakt med 36-åringen fordi han skulle pågripes i kjølvannet av anmeldelsen. Mannen ble sint på grunn av henvendelsen fra politiet og la på røret. Politimannen ringte deretter til arbeidsgiveren, som rådet domfelte til å ta kontakt med politiet.

Etter hvert gjorde 36-åringen det han ble rådet til. Men mannen var fortsatt meget sint på grunn av anmeldelsen mot ham, og fortalte i telefonen til politimannen at han ville drepe/skyte hull i hodet på svigerinnen og sønnen.

Ifølge dommen i Kristiansand tingrett sa han videre at han ville skyte politiet dersom politiet kom på døra hans. Den tiltalte har erkjent at han truet, men han mente i retten at dette ble gjort i berettiget harme og at han derfor ikke kunne straffes. 36-åringen er tidligere straffedømt fire ganger, blant annet for vold. Han er også bøtelagt flere ganger. Foruten fengselsstraffen på 30 dager må mannen også betale 5000 kroner i saksomkostninger.