KRISTIANSAND: – Dypest sett trenger vi en holdningsendring i synet på kvinner. Mannen må ta et oppgjør med sin tendens til å gjøre kvinnen til objekt for sitt ego, sier ordfører Jan Oddvar Skisland til Fvn.no.

— Et lovforslag som åpner for straffeforfølgelse er selvsagt bare et hjelpemiddel, og ikke selve kuren, sier ordføreren.

Skisland er leder for likestillingsrådet i Agder. Onsdag deltok han som taler under en konferanse om prostitusjon og menneskehandel på Radisson SAS Caledonien Hotel.

— Lovverket, og særlig straffelovgivningen, gir i stor grad uttrykk for samfunnets verdier og normer og setter grenser for hva som er akseptabel adferd. Selv om det er mye skepsis, kanskje særlig hos hjelpeapparatet, er jeg av den oppfatning at kjøp av seksuelle tjenester bør kriminaliseres – slik det er gjort i våre naboland Sverige og Finland, sa Skisland til salen.

Omkring 200 fagfolk og interesserte fra blant annet helse- og sosialsektoren, barnevernet og politiet på Agder deltok på konferansen.

Skisland understreket at et lovforbud vil gi et tydelig signal om at en slik utnyttelse av kvinner ikke aksepteres.

– Kriminalisering av kjøp av sex innebærer også et kraftig pedagogisk signal om at man ikke aksepterer prostitusjon som et arbeid, men anser det som det det er; undertrykkelse og fornedrelse som må bekjempes, sa ordfører Jan Oddvar Skisland i sin tale.