LILLESAND — Lillesand er mulighetenes by - og en av de vakreste i landet, sier enhetsleder Sindre Rørby optimistisk. I går la han frem nye og spenstige planer for byutvikling midt i smørøyet.«Arvesølvet» på Dypvannskaia og kremtomten på Langbrygga står foran vesentlige forandringer.Nå venter utviklingssjefenspent på signaler fra politikerne om veien videre.- Utfordringen blir å enes om en felles løsning som kommunen kan gjennomføre, sier han, og tror forslaget om å fylle ut i sjøen og å legge til rette for 40 boliger ytterst på Langbrygga er det mest kontroversielle. INDREFILET.

Parkeringsproblemene mener han kan løses med et eget anlegg i fjellet under Batteriheia. - Et bra tiltak, som gir flere p-plasser, får bilene bort fra sentrale områder og gir oss masser til en eventuell utfylling i sjøen, sier Rørby, og fremmer forslag om både forretninger, kontor og boliger.- Åpner vi for økt bruk av sentrum, får vi en levedyktig by hele året, sier han og vil ruste opp Emil Knudsens Park og droppe P-plassene på Tomta til fordel for et nytt torv.Følger politikerne opp kan rutebilstasjonen i Lillesand bli lagt ned og erstattet med kontor, boliger og forretninger. NY GJESTEHAVN.

Han er spent på diskusjonen om utnyttelsen av Kokkenes.- Her foreslår vi aktivitetspark og et maritimt senter med muligheter for kulturbygg, kafé, restaurant og overnatting, sier Rørby, som også har med kyststi og bygging av nye boliger helt ut mot Kokkenespynten. Egen marina og båtverksted med slipp for båter på inntil 50 fot inngår i forslaget. Og Lillesand kan få en ny park i Orehola, men da må trolig småbåthavnen flyttes til Dypvannskaia først. Politikerne får bordet et konkret forslag om å flytte gjestehavnen ut til Dypvansskaia, som skal rustes opp og bli byens nytt ansikt mot Blindleia.Bryggene innerst i byen skal først og fremst benyttes til raske handleturer, såkalt korttidsparkering.Planutvalget ser på byplanen i møte tirsdag 27. november.Tekst: Marianne Gauslaamarianne.gauslaa@fvn.no - 38 11 35 77