HALDEN: Mannen var på vei fra Tyskland til Norge da han ble stoppet i en rutinekontroll ved den gamle Svinesundsbroen, ifølge Sarpsborg Arbeiderblad. For tollerne som åpnet opp bakluken til arendalittens bil, ble det litt av en overraskelse.

— I varebilen var det stablet opp med kartonger. 304 esker, med seks flasker i hver, ble beslaglagt, opplyser kontorsjef Wenche Fredriksen ved Tollregion Øst-Norge til fvn.no.

Rekordbeslag

Brennevinsflaskene, som var originale flasker, var alle på 0,7 liter. Totalt 1.277 liter hadde arendalitten lastet inn i den fullastede bilen. Kontorsjefen beskriver beslaget som omfattende.

— Dette er det største enkeltbeslaget av brennevin vi har gjort på Svinesund i år, medgir Fredriksen.

Hvor mannen skulle levere flaskene er foreløpig uklart.

— Han sa at han skulle levere til flere personer i Norge. Han hadde hentet varene i Tyskland. Det er uklart om han skulle til Sørlandet, eller til andre steder i Norge. Det var originalflasker, men hvorvidt han skulle levere til butikker, restauranter eller privatpersoner kan jeg ikke si noe om, sier Fredriksen.

Løslatt

Arendalitten ble overlevert til politiet i Halden etter pågripelsen. I avhør har han erkjent forholdet.

— Han er avhørt og er nå løslatt. Han har erkjent de faktiske forhold og ønsker en tilståelsesdom i tingretten, sier Nina Christophersen, politiadvokat ved Halden politistasjon, til fvn.no.

Heller ikke politiet vet hvor mannen skulle frakte brennevinet.

— Han har lagt kortene på bordet for sin egen del. Han har ikke nevnt noe om andre, sier Christophersen, som nå vil bringe saken videre fra påtalemyndighetens side.

— Jeg vil nå gå gjennom saken for å utferdige en siktelse, sier hun.