KRISTIANSAND: — Det er naturlig å tenke tanken. Kristiansand melder seg på i kampen om å få VM, og jeg mener det bør spilles her, sier Arnstein Moy.

Kostnadsrammen for VM er 40 millioner kroner, noe Moy mener er overkommelig. Han mener Kristiansand har de facilitetene som må til for å holde et VM. Blant annet trengs en tribune med plass til 7000 mennesker. Til tross for at Stavanger har ni års erfaring med World Event, kan byen få store utfordringer med å få plass til VM-arenaen.

Bedre rammer - Vi har bedre fysiske rammer her i Kristiansand, og dermed et godt utgangspunkt for et verdensmesterskap i byen, sier Moy og fortsetter:

— Det hadde vært fryktelig dumt om vi lot denne muligheten gå fra oss.

Turneringsleder Odd Langhelle mener Kristiansand trenger mer tid før byen er klar for et så stort mesterskap.

— I Stavanger er sandvolleyball innarbeidet, både hos arrangører og hos publikum. Der er det fulle tribuner selv om det ikke er norske lag som spiller. Slik er det ikke i Kristiansand, sier Langhelle. Han forteller at praktisk sett er Kristiansand best egnet.

— Tresse er en genial plass, det er det ingen tvil om. Om ikke Stavanger hadde hatt mest erfaring, hadde Kristiansand sikkert blitt en knallsuksess, sier Langhelle.

Kjempespennende Medeier i promotorselskapet World Event, Bjørn Maaseide, har tidligere uttalt at han ønsker VM i Stavanger. Likevel utelukker han ikke Kristiansand.

— Jeg synes det er en kjempespennende tanke, og jeg er glad for at Otera ser potensialet i det vi holder på med. Samtidig mener jeg det er et for stort steg for Kristiansand, men man skal aldri si aldri, sier Maaseide.