KRISTIASAND: — Vi har fått høre at dette er en trend, sier operasjonsleder Børge Steinsland i Agder politidistrikt.

I dag, mandag, er første skoledag for de videregående skolene på Agder. Det har også politiet fått merke.

Mandag morgen var de på Vågsbygd videregående skole der en gruppe elever i tredje klasse møtte opp beruset på skolen. Resultatet var at elevene ble vist bort. Én av dem, en 17 år gammel gutt, ble også tatt i å urinere på skolens område, og kan dermed vente seg et klekkelig forelegg.

- Forderdelig trist

— Det virker som om det er en ny tradisjon at skoleelever drikker seg fulle første dagen på skolens område, sier Steinsland, som forteller at "trenden" også finnes på flere videregående skoler i Kristiansand - selv om politiet foreløpig ikke hadde bistått ved flere skoler mandag da fvn.no snakket med dem.

Rektor Kari Skogen ved Vågsbygd videregående synes det hele er trist.

— Jeg synes det er forferdelig leit. Det er en misforstått oppfatning av å markere at de tar fatt på siste skoleår, sier Skogen til fvn.no.

Kan bli utvist Hun forteller at elevene kan vente seg reaksjoner på oppførselen.

— De vi vet hvem er, kan vente seg nedsatt ordenskarakter i første termin. I tillegg kan det bli snakk om utvisninger, sier hun.

Dette på tross av at elevene har forsøkt å snakke seg ut av situasjonen.

— De kaller det tradisjon. Og det virker som at når de kan kalle det en tradisjon, er det godtatt. De oppfører seg som om de er russ allerede nå. Men jeg synes dette er veldig, veldig negativt, sier Skogen, som sier at det også har vært lignende tilfeller ved skolen tidligere år.

Likevel understreker hun at de fleste vordende avgangselevene ved skolen holder seg til regelverket.

— Derfor er det spesielt ergerlig at noen ødelegger, sier Kari Skogen.