KRISTIANSAND: — Vi kan bekrefte at det har vært et ran. Etter det vi vet skal det være to gjerningspersoner, sa operasjonsleder Bjarne Bakken ved Agder politidistrikt rett etter ranet.

Ranet skjedde rett før klokken 22 mandag kveld. Butikken ligger i krysset ved Kirsten Flagstads vei, Vågsbygdveien og Lumberveien.

Espen (18) alene på jobb Espen Solaas (18) var alene på jobb da to bevæpnede menn kom inn i butikken like før stengetid.

— Den ene kom først med ei hagle som han pekte mot meg. Den andre kom like bak med en stor kniv som han truet med, forteller Solaas til fvn.no.

Ranerne forlangte penger, og Solaas skjønte at de mente alvor. Derfor tømte han kassene for 3000 kroner, som ranerne tok og stakk av gårde. Solaas mener de var i midten av 20-årene, og de snakket kristiansands-dialekt.

Fvn.no snakker med Solaas i det han kommer ut av butikken. Der har han bistått politiet med å forklare hva som har skjedd, og de gikk gjennom overvåkingsvideoen.

Han er åpenbart skjelven. Har har aldri opplevd noe slikt før, og ansiktfargen er blek under hettegenseren. Til daglig går han på skole i Kristiansand, og har bare hatt jobben i et halvt år på deltid.

Bevæpnet politi lette etter ranerne Politistyrker bevæpnet med automatvåpen lette etter gjerningsmennene i Vågsbygd. Etter en knapp time ble to personer pågrepet av politiet.

— Det er i alt pågrepet fire personer, ved to forskjellige anledninger, sier Bakken.

De fire mennene er 19, 22, 24 og 25 år gamle. Alle er fra Kristiansand.

To av dem ble pågrepet til fots i Mosby-området like før klokken 23. Mindre enn en halvtime senere ble det pågrepet to personer i en bil i samme område.

— Bilen ble observert i nærheten av åstedet på ranstidspunktet, sier Bakken.

Politiet fulgte etter bilen fra Vågsbygd til Mosby via Justvik. Ved Mosby skole ble bilen stoppet, og de to personene inne i bilen ble pågrepet.

Én dimittert fra arresten Ranerne ble avhørt av politiet etter at de ble pågrepet. Tirsdag morgen melder politiet om at én av de fire pågrepne - 24-åringen - er dimittert.

— Alle har status som siktet, sier operasjonsleder Toralf Jørgensen i Agder politidistrikt tidlig tirsdag morgen.

De tre som fortsatt sitter i politiarresten vil bli avhørt på nytt tirsdag.

Solaas meldte selv fra om ranet til politiet klokken 22.06. Fvn.no følger saken.