KRISTIANSAND: Det var i forbindelse med korrespondansen mellom kommunens arkitekt og slottsforvalter Ragnar Osnes at anslaget om 800 kvadratmeter bygningsmasse på Flekkerøya ble kjent i media.

Kronprins Haakon sier til NRK mandag ettermiddag at han ikke har begynt å se på detaljene i planleggingen.

— Det var litt synd at det kom opp på grunn av at det var litt misforståelse rundt en del tall som var tatt ut av luften. Dersom Kristiansand kommune ønsker å gi et tilbud så vil vi ta stilling til det, sier kronprins Haakon.

Ingen kommentarer

I forkant av av Fædrelandsvennens nyhetssak fredag, " Kronprinshytta kan bli gigantisk" , hadde Slottets informasjonsavdeling ingen kommentarer til innholdet i brevet som er kilden til kvadratmeterstørrelsen. Først senere på dagen, etter at saken hadde versert i en rekke medier, kom dementiet fra Slottet.

To døgn senere kom også Kristiansand kommune på banen og påtok seg hele ansvaret for det de kaller en misforståelse. Rådmann Tor Sommerseth skrev i en pressemelding at kommunen hadde summert bygningsmasse og "antatt nytt behov." Som altså er 600-800 kvadratmeter med rubb og stubb.

Må ha såpass plass

Redaktør Trygve Hegnar kommenterer kvadratmetrene på sin egen måte, på lederplass i Finansavisen:

_Landets kommende konge og dronning må selvfølgelig ha såpass... (...)Eiendommen må være stor nok til å hindre innsyn, den må huse boligen for kronprinsparet, prinsebarna og svigermor når hun er på besøk, og den må ha plass til sekretærer, personlige tjenere, kokker, påkledersker, sjåfører og den kongelige eskorte.

Selvfølgelig blir dette minst 600-800kvm._

Vil vurdere tilbud

Kronprinsen uttrykker til media at han synes det er synd at saken er kommet opp på grunn av "tall som er tatt ut av luften".

— Men har kronprinsparet noen gang hatt i tankene å bygge så stort? spurte NRKs journalist kronprins Haakon mandag.

— Som sagt, vi har ennå ikke fått noe tilbud fra Kristiansand Kommune, men dersom det kommer et tilbud vil vi ta stilling til det, gjentok Kronprinsen til svar.

Hyttepalass ikke reelt

"Ikke vet vi hva som egentlig har foregått, men skal vi tro på kommunens siste versjon, beklager vi at vi har formidlet krav Slottet og kronprinsparet ikke har fremmet. Og saksbehandlere og informasjonsmedarbeidere på Slottet og i kommunen bør gå i seg selv og ta selvkritikk for slett utført håndverk.

Så konstaterer vi med tilfredshet at planene om et hyttepalass ikke synes å ha vært reelle, og imøteser de endelige planene for det kongelige hyttekomplekset på Naudetangen", skriver Fædrelandsvennen i dag på lederplass.