KRISTIANSAND: — Overvannsledningen renner ut i Grimsbekken. Om dette er maling, vaskemidler eller bonevoks, kan det gjøre skade på fisk og organismer, og er veldig uheldig, mener miljøvernsjef Øystein Holvik i Kristiansand kommune.

Mannen opplyste til politiet at han jobber for Natvigs Brukthandel, derfor er det den tradisjonsrike forretningen i Kvadraturen som nå er politianmeldt av kommunen og risikerer bot.

— En stor glipp, rett og slett, forklarer innehaver Gordon Natvig til Fædrelandsvennen.

Observerte mannen

Han forteller at mannen, som jobber for ham på arbeidsmarkedstiltak, skulle tømme hans private garasje for søppel. Natvig eier et hybelhus i Setesdalsveien.

I anmeldelsen heter det: «Personen hadde med et tilhengerlass med dunker. Det ble anslått at det var mellom 20 og 30 10-liters dunker på tilhengeren.»

Først var ingeniørvesenet på stedet om morgenen 10. august, og rekvirerte Septikservice for tømming. Fire timer etter dro ingeniørvesenet tilbake, og observerte mannen i aksjon. Dermed måtte kummen tømmes for andre gang samme dag - og kommunen krever regningen på 5500 kroner dekket.

- Rengjøringsmidler

Ifølge Natvig skulle avfallet kjøres til gjenvinningsstasjonen, noe mannen av utenlandsk opprinnelse må ha misforstått. Han hevder også det er snakk om rengjøringsmidler, ikke maling, og kun et lite omfang.

— I vår forretning sorterer vi og driver gjenbruk hele tida. Vi har spart byen for enorme mengder søppel siden etableringen i 1947, poengterer innehaveren, som har beroliget mannen med at han eventuelt betaler boten.

— Vi har hatt mange på tiltak opp gjennom, og de har gjort mye rart, legger han til.

Sist miljøvernenheten gikk til anmeldelse, i januar i år, var det McDonald's på Sørlandssenteret som hadde dumpet hundrevis av liter frityrolje i kummen utenfor. Saken endte med 40.000 kroner i bot, og regnes som langt alvorligere enn den siste episoden.

— Det er viktig at folk skjønner at slikt gjør man bare ikke, kommenterer Odd Yngvar Lian fra ingeniørvesenet, som ble tipset om dumpingen på Grim av en nabo.