Kristiansand: — Min medsiktede gikk en tur bort med en av innvandrerne for å prate, og kom tilbake alene. Han gikk da uanfektet bort til en av dem jeg sto og snakket med, og slo til ham i ansiktet med et støvsugerrør, så han falt i bakken, sier 22-åringen.

Han møtte i går Fædrelandsvennen for å fortelle om volden på Birkeland mandag, hvor to personer ble alvorlig skadet.

Han forteller at han mandag ble oppringt av kameraten, som også er siktet i saken. 18-åringen fortalte at 10-15 innvandrere sto utenfor huset hans, og ville banke ham. Da 22-åringen kom opp til huset på Birkeland, var det ingen der. De bestemte seg da for å dra ut og lete etter dem.

— Jeg trodde vi bare skulle snakke til dem om episoden tidligere på dagen. Men jeg hadde med et rødt plastrør, for jeg hadde hørt at de kunne være voldelige, sier han.

Jakt

De fant snart de tre beboere på asylmottaket, og ropte etter dem for å snakke. Da de begynte å løpe, løp 22-åringen og medsiktede etter, og jaget dem gjennom Birkeland. Ved banken skal de fornærmede ha kastet steiner etter dem.

— Da ble jeg forbanna. Vi stakk av, men fant dem senere ved idrettsplassen. Vi gikk da ut for å oppklare situasjonen. Min medsiktede tok med et støvsugerrør han hadde med i bilen.

Mens 22-åringen pratet med de andre, gikk 18-åringen bort med en av dem.

— Han ene av dem bad meg om unnskyldning for det som hadde skjedd tidligere. Så kom 18-åringen alene tilbake, og klinket til han ene på kjeven med jernrøret. Jeg ble redd, og løp etter plastrøret i bilen. Han som hadde blitt slått ned grep etter en stein, og jeg slo til ham på rumpa med røret, og løp.

White Soldiers

22-åringen forteller at mannen da kastet stein etter ham.

— Jeg ble forbanna, løp etter ham, og kastet røret mot ham.

Han forteller at naboer begynte å rope, og han skrek tilbake mot dem. Han og medsiktede slengte seg så inn i bilen, og spant av gårde.

— 18-åringen hadde klinket ned en annen, og slått ham tre ganger, sier den siktede.

Han ble pågrepet av politiet senere mandag kveld.

22-åringen forteller at medsiktede er leder for en rasistisk gruppe som kaller seg White Soldiers. Han legger skylden for den groveste volden over på ham.

  • Jeg skal ta straffen for det jeg har gjort. Jeg angrer veldig på alt, og ønsker å ta kontakt med de fornærmede for å be om unnskyldning. Det ble ikke slik jeg hadde trodd, og jeg kan ikke gjøre noe med det som har skjedd. Jeg håper også 18-åringen vil ta sin del av skylden.