SØRLANDET: Unggutten er også dømt til å betale jenta 10.000 kroner i erstatning.

Hendelsen fant sted på Sørlandet 23. august 2006. Den fire år gamle jenta ble lokket med opp i skogen av 16-åringen, hvor han tok frem sin penis og ytret at han ønsket å ha samleie med henne og lokket henne med godteri. Han lyktes ikke i forsøket, da jenta motsatte seg tilnærmingene og episoden i tillegg ble oppdaget av en voksen person som hørte barnegråt og fikk 4-åringen vekk fra stedet.

I retten kom det frem at jenta har hatt store problemer i etterkant av hendelsen. Hun har begynt å tisse i senga om natta og er sterkt preget av det som skjedde.

Tilstod i retten 16-åringen stod også tiltalt for å ha blottet seg for en 13 år gammel jente i september i fjor. Dette forholdet er han frikjent for.

Den 10. mai i år tilstod 16-åringen voldtektsforsøket i retten, men uttrykte også at han ikke ønsket å huske noe fra hendelsen. Retten er ikke i tvil om at han ville fullbyrdet samleie med jenta om han hadde fått muligheten.

Påstanden var 2 års betinget fengsel for voldektsforsøket, med forbehold om at han fortsatte sin behandling på institusjonen han befinner seg. I tillegg ble det lagt ned påstand om opp mot 25.000 kroner i erstatning til 4-åringen.

Straffen 16-åringen nå har fått er betydelig lavere enn dette.

Flere tilfeller av overgrep Allerede i 2002 fikk barnevernstjenesten en bekymringsmelding om at 16-åringen hadde hatt seksuell omgang med barn under ti år. Han har i retten erkjent at han har gjennomført samleie med en liten pike som 12-åring. Han ble også satt under etterforskning av politiet i 2004 og 2005 for liknende forhold. Sakene ble da henlagt, fordi 16-åringen var under den kriminelle lavalder.

Sakkyndige har konkludert med at den 16 år gamle gutten har en lett psykisk utviklingshemming, men at han ikke er utilregnelig. Han er nå inne i et behandlingsprogram for barn/ungdom som forgriper seg på barn.