LILLESAND: Båtulykken inntraff da ekteparet fra Oslo kjørte på Morgansholmen ved Brekkestø utenfor Lillesand natt til 9. august i år. Den 51 år gamle kvinnelige passasjeren ble liggende i vannet i rundt 25 minutter etter ulykken. Hun døde senere på sykehuset. Ektemannen, som kjørte båten, ble tatt med for å avgi en utvidet blodprøve, og har siden da formelt vært siktet for kjøring i påvirket tilstand.

— Blodprøven viste at mannen hadde en promille på 0,73, det vil si like under grensen på 0,8, sier politiadvokat Arne Kjønstad i Agder politidistrikt.

Prøven ble gjennomført ca 3,5 time etter ulykken. Det er derfor anslått at mannen hadde en promille på 0,88 ved ulykkestidspunktet.

— Siktelsen mot mannen er derfor ikke frafalt. I den videre etterforskningen vil det bli undersøkt nærmere hvorvidt promillen hadde betydning for mannens kjøreferdigheter. Når mannen sluttet å drikke, og om han var på nedadgående eller oppadgående rus er ting som kan ha betydning. Det er derfor for tidlig å uttale seg om hvilke rettslige skritt som kan bli aktuelle, sier Kjønstad.

Kjønstad orienterte båtføreren om resultatet av blodprøven i dag. Han er foreløpig ikke avhørt av politiet, men ifølge lensmann Kjetil Nygård i Lillesand, håper politiet å gjennomføre avhøret i løpet av denne uken eller neste.

— Det er tragisk sak, og mannen tar det tungt. Han har til nå ikke følt seg i stand til å gjennomføre avhøret, sier han.

Ifølge Nygård gjenstår det også avhør av to vitner, samt en endelig teknisk rapport fra åstedsgranskerne.

— Omfanget av den tekniske rapporten avhenger litt av hva som kommer frem av de siste avhørene. Vi håper uansett at vi kan avslutte etterforskningen i nærmeste fremtid, sier Kjønstad.