KRISTIANSAND: Etter at rektor Kari Skogen ved Vågsbygd videregående skole sa opp sin stilling i protest mot de økonomiske rammene til skolen og de øvrige lærerne la ned arbeidet og streiket tirsdag, har skolen nå mottatt en støtteerklæring fra Kvadraturen.

I en pressemelding sendt til Fædrelandsvennen onsdag skriver lærerne ved Kvadraturen videregående skole dette:

Lærere på Vågsbygd videregående skole aksjonerer i protest mot trange budsjetter og dårligere tilbud for elevene. På Kvadraturen skolesenter har lærerne stor forståelse for den frustrasjonen som har utløst aksjonen og vi vil med dette uttrykke vår støtte.

Elevenes rettigheter er definert i Opplæringsloven og i læreplanene, men ressurstilgangen i skolen strekker ikke til; mange elever får ikke den undervisningen eller den tilretteleggingen de har krav på. På vår skole sliter vi med mange av de samme problemene som har utløst aksjonen på Vågsbygd vg.; overfylte klasserom, mange elever pr lærer, osv. Derfor er det nå nødvendig å sende et tydelig signal til lokale politikere og bevilgende myndigheter - skolen kan ikke drives forsvarlig på sparebluss!

Tirsdag ønsket ikke Tillitsvalgt i Utdanningsforbundet for Vågsbyd videregående skole Atle Oanes å kommentere en eventuell aksjon ved skolen, men sa dette til Fædrelandsvennen:

— Det har vært harde forhandlinger på skolen om de økonomiske rammene. Ledelsen har måttet gjøre kutt som følge av rammene som politikerne gir oss. Vi mener dette bryter med intensjonen i opplæringsloven. Men beslutningen er tatt. Færre lærere må ta større grupper elever. Vi føler oss presset på tid og overskudd.