KRISTIANSAND: I tillegg oppfordrer justisministeren de folkevalgte om å vedta en etablering av en overgangsbolig i Kristiansand. Overgangsboligen skal ha 15 plasser, mens fengselet på Evje foreslås opprettet med 20 plasser.

Opprettingene skal bidra til at regjeringen når målet om å avvikle soningskøen. I en pressemelding fra Justisdepartementet går det fram at køen for fengselsstraff er mer enn halvert siden sommeren 2006. — Regjeringen er på rett vei, men målet i Soria Moria-erklæringen om å avvikle soningskøen i perioden er ennå ikke nådd, sier justisminister Knut Storberget i pressemeldingen.

Regjeringen vil også sette i gang et prøveprosjekt i hele landet der straffedømte kan sone med elektronisk kontroll. Dette vil ifølge Justisdepartementet gi økt kapasitet for straffegjennomføring i Rogaland, Vest-Agder og Aust-Agder.

Oppretting av totalt 77 nye fengselsplasser kan bli vedtatt i Stortinget mandag. Hvis dette går gjennom har regjeringen opprettet nærmere 400 fengselsplasser de tre siste årene.