Stavern Fire etterforskere fra Spesialenheten var i går kveld på plass i Stavern der to polititjenestemenn i 30-årene tidligere på dagen ble truffet av skudd i nakke— og hoderegionen. Begge har utrolig nok sluppet fra hendelsen med mindre skader.Flere medier antydet i går at de to erfarne polititjenestemennene ble skutt med skarpt ved en feil. I et simulert angrep mot en bil med politifolk inni, skal en av polititjenestemennene ved en feiltakelse ha skutt med skarpt istedenfor med løskrutt, skriver VG Nett.- Jeg er kjent med at flere medier melder dette, men vi er nå i startfasen av etterforskningen og den vil avdekke hva som har skjedd, sier etterforskningsleder i Spesialenhetens avdeling Øst-Norge, Åse Berit Høistad Berger, til NTB. - Var heldige.

Berger sier det etter regelverket er slik at denne saken automatisk utløser etterforskning fra Spesialenhetens side. Hun bekrefter at bare politifolk var involvert. Politifolkene deltok i et grunnkurs for livvakttjenesten i regi av Politihøgskolens avdeling i Stavern da det gikk fryktelig galt. De rutinerte polititjenestemennene ble ifølge politiet truffet i nakke- og hoderegionen og sendt til Sykehuset Vestfold i Tønsberg for undersøkelse. Men skadene blir ikke betraktet som alvorlige, opplyser Vestfold politidistrikt i en pressemelding.Etterforskningslederen er ikke i tvil om at de to politifolkene var heldige.- To personer har fått skader i nakke- og hoderegionen. Når det er skudd involvert kan man selvsagt si at det alltid kunne gått verre, sier Berger. Livvakttjeneste.

Kurset de deltok på er et tilbud for polititjenestemenn som ønsker å tjenestegjøre i livvakttjenesten. Det var derfor ikke politistudenter som var involvert, men erfarne polititjenestemenn.Spesialenheten for politisaker besluttet i gårettermiddag å starte rutinemessig etterforskning og ankom Stavern i gårkveld. - Vi har igangsatt avhør nå i kveld. Dessuten skal Kripos gjennomføre tekniske etterforskningsskritt, sier etterforskningslederen. ©NTB