SIRDAL: Onsdag vil politiet og sakkyndige foreta åstedsbefaring ved Dorgefoss, der en 29 år gammel mann fra Stavanger omkom under juvvandring i august.

— Dette er et veldig komplisert åsted. Vi har verken utstyr eller kompetanse til å ta oss ned til åstedet, slik at vi får bistand fra Rogaland alpine redningsgruppe og Norsk Folkehjelp, sier politiadvokat Per Kristian Haaland i Nordsjø- og miljøseksjonen ved Felles etterforskningsenhet i Rogaland politidistrikt til Stavanger Aftenblad.

Bistår politiet

Professor Reidar Myklatun ved UiS og Ole Christian Drage fra selskapet Scandpower er oppnevnt som sakkyndige av Dalane tingrett, der en eventuell rettssak vil gå. De vil bistå politiet i den videre etterforskningen.

— Det har hele tiden vært viktig for oss å foreta en skikkelig åstedsbefaring. Det er også viktig for alle som er involvert etter ulykken, sier Haaland.

Under befaringen skal politiet gjennomgå juvvandringsløypen og åstedet der den tragiske ulykken skjedde. Krimteknikere, etterforskere fra Nordsjø og miljø, samt betjenter fra Sirdal lensmannskontor skal delta.

Mistenkt

Etter dagens befaring skal politiet avlegge en felles rapport av den tekniske siden og den taktiske med risikovurderingen av det å tilby juvvandring.

En eventuell tiltale vil trolig foreligge før jul. Selskapet Ut i naturen AS er mistenkt etter dødsulykken for overtredelse av produktkontrolloven og internkontrollforskriftene.

— Jeg vil understreke at vi etterforsker ulykken fortsatt og at ingen er siktet i saken. Det er en mistenkt, og det er selskapet Ut i naturen AS, sier Haaland.