KRISTIANSAND: — Vi skjønner ingen ting. Plakaten var festet med store bolter i veggen. Det skal ikke gå an å rive den ned fra veggen, fortviler Premark Håland, som driver blomsterbutikken sammen med Tran.

Det var tirsdag formiddag at de to jentene oppdaget at reklameskiltet deres var borte fra veggen. Skiltet er på åtte kvadratmeter, laget i hard plast, er svært tykt og kunne sees helt i fra Markensgate, et kvartal lenger opp i gata.

Ideen om det store skiltet kom da det ble ulovlig med reklameskilt langs fortauene. I stedet valgte de to jentene å investere i et stort reklameskilt. Prislappen var 30.000 kroner. Skiltet har hengt på veggen helt siden 18. april i år, men er nå sporløst borte.

— Vi har vært i kontakt med han som har laget skiltet. Han mener det ikke skal kunne gå an for tilfeldig forbipasserende å ta ned skiltet. Når det ble montert var flere mann i sving med lift for å få det opp. De som har fjernet dette må også ha benyttet lift eller stige, og brukt lang tid, mener jentene.

Premark Håland og Tran tror tyveriet er nøye planlagt av noen som har mislikt skiltet sterkt. Ingen andre vil ha glede av banneret ettersom butikkens navn og ansatte pryder skiltet.

— Vi har snakket med huseieren som ikke forstår noen ting. Heller ikke kommunene har hatt noe i mot skiltet. Alle naturlige årsaker er sjekket ut, opplyser Premark Håland, som vil anmelde forholdet til politiet.

Til tross for det frekke tyveriet har jentene valgt å bestille et nytt reklameskilt. Og denne gangen skal det bli enda større. Samtidig ber jentene folk som har sett tyveriet melde fra til butikken eller politiet.