KRISTIANSAND: Maling-episoden skjedde 25. juni i fjor. Ei kvinne bosatt i Søgne fikk rett før midnatt denne kvelden besøk av noen som forsøkte å trenge seg inn gjennom verandadøra og inn i leiligheten. Dama klarte sammen med hunden sin å hindre inntrengerne i å få opp den ulåste døra. Men før hun hadde fått døra ordentlig igjen, ble hun sprayet i ansiktet med grønn maling. Hun fikk ikke noe i øynene, men ble truffet i ansiktet og på kroppen. Malingen klarte hun å vaske av med vann.

Hun ringte så politiet, og fulgte samtidig med på at de to personene gikk mot en bensinstasjon i nærheten. Personene ble festet til overvåkningskameraet der, og videobildene derfra ble framlagt for retten.

Kvinnen klarte imidlertid ikke å peke ut 32-åringen som en av inntrengerne i politiavhør, men i retten sa hun at tiltalte med 50 prosents sikkerhet var en av inntrengerne.

32-åringen, som er bosatt i Kristiansand, forklarte at han ikke husket noe fra kvelden på grunn av rus.

Episoden faller under straffelovens paragraf 228, og i dommen heter det " å ha øvet vold mot en annens person eller på annen måte fornærmet ham på legeme. Ved avgjørelsen av om andre særdeles skjerpede omstendigheter foreligger, skal det særlig legges vekt på om forholdet har skjedd uprovosert."

Dommen omhandler også grovt tyveri, truende oppførsel, oppbevaring av narkotika og å ikke ha etterkommet politiets pålegg.