SONGDALEN: Mannen ble funnet gående langs veien om lag én kilometer fra åstedet.

— Vi pågrep mannen klokken 21.45. Han er brakt til arresten i Kristiansand, sier politiadvokat Arne Kjønstad ved Agder politidistrikt til fvn.no.

26-åringen er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. Ifølge Kjønstad vil det bli foretatt kriminaltekniske undersøkelser av ham fredag kveld. 26-åringen vil trolig bli avhørt enten senere fredag kveld eller lørdag, men dette er foreløpig ikke avklart.

Lette med hunder

Kvinnen ble funnet død på hennes bopel på Skinnarsmoen på Nodeland klokken 17.30. Etter det fvn.no kjenner til, skal det ha vært en slåsskamp i huset før kvinnen ble funnet.

Store politistyrker ble fredag kveld satt inn i jakten på den 26 år gamle mannen, som er bosatt i Kristiansand. Mannen stakk fra åstedet før politiet kom fram, og politiet lette fredag kveld med hunder i boligområdet på Skinnarsmoen.

Pågripelsen skjedde ifølge Kjønstad uten dramatikk.

Politiadvokaten vil ikke si noe om hvilken tilstand siktede var i da han ble pågrepet. Han vil heller ikke opplyse hva slags forhold siktede hadde til drepte, men sier at de to ikke er i familie.

Etter det fvn.no kjenner til, skal 26-åringen være eks-kjæresten til offeret. Hun bodde i huset sammen med sine foreldre og en eldre bror.

Aktiv i menigheten

Den drepte skal ha vært med i ungdomsarbeidet i Greipstad menighet og var også student ved Høgskolen i Agder. Sjokkerte naboer fulgte fredag kveld politiets arbeid på åstedet.

Samtlige karakteriserte henne som rolig og stabil.

- Den snilleste jenta vi kjenner

— Alle kjenner alle her. Vi har gått i kor hele livet, sier to jenter, som fvn.no snakket med i boligfeltet på Nodeland.

— Dette er slikt som ikke skjer i Greipstad. Vi lever i en syk verden. Hun er den mest stabile man kan tenke seg, sier Ingrid Halland (19) og Heidi Dybesland (18).

23-åringen var engasjert i flere aktiviteter i menigheten. Hun var blant annet med i barnearbeidet og var med som leder på søndagsskolen.

Tekniske undersøkelser

Luftambulansen landet på stedet like før klokken 18, men det var ingenting de kunne gjøre for å redde livet til kvinnen.

Kriminalteknikere har fredag kveld undersøkt åstedet. Etter det fvn.no erfarer, ble kvinnen funnet i stuen. Politiadvokat Kjønstad vil ikke si noe om det er brukt våpen.

Kripos er foreløpig ikke koblet inn i saken.

— Vi har ikke fått noen melding fra Agder politidistrikt, sier vaktleder Nils Skulstad ved Kripos til fvn.no.