En rykende fersk undersøkelse foretatt på oppdrag av britiske Sky Movies Sci-fi & Horror Channel i forbindelse med Sci-fi London Film Festival, viser at det finnes en liten håndfull filmer de fleste av oss rett og slett ikke får nok av.

SI DIN MENING: Disse ser jeg om og om igjen!

Romantisk komedie for damene....

Fellesnevneren for disse filmene er at de mannlige filmelskerne foretrekker thrillersjangeren og sci-fi mens damene helst vil ha romantiske komedier ( ingen bombe det akkurat...).

...og sci-fi action for gutta

I tillegg til den klassiske Star Wars-trilogien er det filmene Aliens, The Terminator, Blade Runner og Gudfaren som ligger høyest på mennenes « stayer»-liste.

Men begge kjønne elsker Ringenes Herre

De kvinnelige filmelskerne deler derimot Star Wars-besettelsen med mennene, men har i tillegg filmene Dirty Dancing, Grease, The Sound of Music og Pretty Woman på sin topp 5. Begge kjønnene hadde også Ringenes Herre-trilogien med på sin topp 10-liste.

En talsmann for Sky Movies forteller til BBC News at Star Wars fans i alle aldre har strømmet til London siden fredag morgen for å se den nye utstillingen av Star Wars-effekter som åpnet på fredag i County Hall, Westminister.