KRISTIANSAND : Førti elever måtte utsette sin skriftlige og muntlige eksamen ved Tangen videregående skole i Kristiansand. Et rør til oppvaskmaskinen på kjøkkenet i andre etasje hadde sprukket og tusenvis av liter med vann fløyt utover gulvet i andre, første og kjelleretasjen etasje på skolen.

Brannvesenet hjalp til med å pumpe vann ut fra korridorer og klasseværelser på skolen. Men det vil trolig ta lang tid å kartlegge og reparere de omfattende skadene.

— Slik det ser ut nå, har vannet stått på i flere timer, trolig siden sen kveld onsdag eller tidlig natt, sier fungerende rektor Rune Bruskeland til fvn.no.

Representanter fra forsikringsselskapet skal gjennomgå bygget, men det er helt åpenbart at det dreier seg om store skader på skolen. Vannet har trengt gjennom gulv og vegger, inn i sikringsskap, komfyrer og kjølerom. Store mengder mat er trolig ødelagt.

— Heldigvis er det bare eksamener igjen å avvikle ved skolen, så driften blir ikke særlig berørt. Nå har vi sommeren på å fikse opp i alt, sier Bruskeland.

Long Hoang går grunnkurs hotell og næring, og er en av dem som ikke kan gå opp til planlagt eksamen ved skolen idag. Han synes det er trist at han ikke får gått opp til eksamen i dag. Han har øvd mye og må nå avvente situasjonen.

Avdelingsleder for hotell og næringsfag, Rolf Kristensen, diskuterte sammen med yrkesfaglærere, Marianne Gulbrandsen og Kari Mysen om hvordan de nå skulle håndtere eksamensavviklingen.

Marianne Gulbrandsen kan fortelle at nesten alle elever er sendt hjem med beskjed om at praktisk eksamen blir avholdt på Vennesla vidergående skole om noen dager. Noen av elevene gjennomførte praktisk eksamen i kjelleren på Tangen videregående skole iført støvler i tre centimeter vann.

Det var renholdsarbeideren Lisbeth Bryn Hadibi som kom på jobb 06 torsdag morgen og så vannet flommet over gulvene.

— Det rant over alt, forteller hun oppskjørtet med støvlene i fanget. Hun fikk raskt kontaktet rektor og vedlikeholdspersonellet på skolen, som fikk stanset vannet.

Ingenting tyder på at skaden har kommet som følge av sabotasje.