SØGNE: — Lørdag kveld plukket jeg opp ni ungdommer som skulle til Kristiansand fra Vedderheia i Søgne. De drakk i bilen og tente sigaretter. Da jeg spurte om de skulle betale med kort eller kontant, nektet en i baksetet å betale, og krevde at jeg kjørte dem gratis til byen, forteller drosjesjåfør Mouffak Fikri i Taxi Sør.

Kranglet

Han har kjørt taxi i tre år i Søgne, men sier han aldri har opplevd noe lignende.

— Det oppsto en krangel i bilen med en gang. De kom med rasistiske skjellsord, ba meg holde kjeft og kjøre dem gratis til sentrum, sier Fikri.

Noen hundre meter etter avgang stoppet han drosjen og krevde at passasjerene slukket røyken og helte ut ølen, før han kjørte dem videre. Han fortsatte krangelen med to av passasjerene på utsiden av bilen. Da stakk de resterende syv av med drosjen.

- Stjal 6200 kroner

Fikri ringte til politiet som kom en halvtime senere til stedet. De fant bilen parkert langs veien med nøklene i tenningen.

— De hadde kjørt bilen en kilometer lenger ned i veien. Da politiet fant den en halvtime senere, hadde passasjerene tatt 6200 kroner, solbrillene mine og en mobillader, forteller Fikri.

Nå har han anmeldt forholdet til politiet i Søgne og regner med at forholdet blir oppklart etter at han har sikret seg et viktig spor:

— Den ene hadde gitt kredittkortet sitt til meg da jeg krevde betaling, og jeg har det ennå, sier sjåføren.

Avhør

— Vi har fått inn en anmeldelse og vet hvem passasjerene er. Dette er lokal ungdom, sier politibetjent Alf-Kristian Grøtland til fvn.no.

— Vi kommer til å ta kontakt med ungdommene og kalle dem inn til avhør i løpet av kort tid. Hva slags straff som venter dem er det for tidlig å si. Først må vi høre deres versjon av saken, sier Grøtland.