ARENDAL: — Han var en drittsekk. Jeg ville jo at han skulle tilstå overfor politiet og innrømme hva han skulle gjort.

Det svarte den 35 år gamle trebarnsmoren da hennes egen forsvarer, advokat Trygve Staff, selv spurte henne ut om drapsplanleggingen tirsdag morgen.

Sammen med ei 16 år gammel jente er 35-åringen tiltalt for å ha planlagt drap på en mann som nektet å ta skylden for å ha brent ned et hus.

I et spesielt avhør av egen klient måtte Trygve Staff gå til det skritt og ødelegge hennes troverdighet for å distansere henne fra sms-planleggingen

-Inngikk dere noe avtale om at NN (offerets navn, red. anm.) skulle drepes?

— Det kan nok tolkes sånn ja, svarer kvinnen.

-Tolke kan vi gjøre, ble det en deal eller var det bare prat?

-Det ble bare med praten, fordi& jeg mente ingen ting alvor med det – og jeg sa klart fra at jeg ikke ville være med på det, sier hun.

— Du mener altså at det ikke ble inngått avtale? Spør Staff, men får problemer igjen:

— Jo, det gjorde jo det når du leser ut av meldingene. Da kan det sees som det ble inngått avtale, uten at det ble ment noe med det, svarer hun.

— Etter din oppfatning, hadde dere en avtale om at han skulle tas av dage?

— Nei, jeg føler ikke det, sier hun.

— Er det riktig eller sant alt du pleier å skrive?

— Nei, jeg er litt stor i munnen

— Du skrev i et brev til NN (barnevakten) at Tor Erling Staff sier han mener jeg blir sluppet fri etter rettssaken, hva i himmelens navn er dette? Har han gitt uttykk for det noen gang?

— Nei, svarer hun.

— Hva er forholdet ditt til hva du skriver, er det sant eller bare flabrer du i vei?

— Jeg har ikke noe ordentlig svar på det, sier hun.

— Det kan jo virke som du ikke er helt etterrettelig, beklager å si det. Tror du at du er mer etterrettelig når det gjelder tekstmeldinger?

— Nei, svarer hun

— Da skjønner jeg at etter din oppfatning hadde du ikke noen planer om å gjennomføre noe drap, avslutter Staff, og kvinnen bekrefter hans forklaring.