LILLESAND: — Vi hadde ikke forutsett hvor stor nedgang i omsetning utvidelsen av gågatesesongen ville medføre, skriver Fiskebryggas Petter Szacinski i et brev som bystyret fikk utlevert i går kveld.

Flere av bystyrepolitikerne hadde tydeligvis tatt signalene fra handelsstanden alvorlig, og vedtok i går kveld med 16 mot 13 stemmer at Lillesand heretter kun skal ha gågater i skolens sommerferie, slik praksisen tidligere har vært. Dermed ble prøveordningen med å ha gågater fra 1. mai til 1. oktober, som skulle evalueres neste vår, opphevet uten en grundig evaluering.

I brevet viser Szacinski til at besøket og omsetningen i september i år var vesentlig lavere enn samme måned i fjor, da det ikke var gågater. Fiskebrygga har lenge også forsøkt å få utvidet fiskemottaket sitt, slik at de store båtene kan levere fangsten direkte til brygga, og ikke via landeveien som i dag. I og med at en eventuell utvidelse/flytting til Langbrygga ligger to-fire år fram i tid, gjør det også sitt til at Fiskebrygga ser seg nødt til å stenge butikken og restauranten fra 1. november og fram til mai neste år. I forrige uke sto pølsemester Nils Øvland fram og slaktet Lillesands gågatesystem, som han mener tvinger ham til å legge ned butikken allerede til våren. Lillesand Handelsstand har hele tiden sagt at de vil ha gågater kun i skolens sommerferie. Nå har de fått det som de vil.