EVJE OG HORNNES: Mange av avgangselevene ved Setesdal vgs., inkludert russepresidenten, ønsker å kaste den første versjonen av russeavisen. Det ser ikke Olav Åsen Haugsgjerd noen grunn til, og opplyser at han i kveld er travelt opptatt med å selge sensurerte versjoner av avisen som satte sinnene i kok i Hornnes.

— Så lenge den ikke inneholder noe som er kriminelt, ser jeg ingen grunn til det. Vi har dessuten sensurert det som var over streken, det vil si min russeomtale.

Fernandez er glad for at Haugsgjerd beklager, men synes ikke det er godt nok.

— Avisen ble trykket for flere dager siden, og kom i sirkulasjon i dag. Når han selv stod for trykkingen, hadde han all mulighet til å fjerne dette før avisen ble trykket, sier hun.

Den første avisen ble trykket 10. mai, men Haugsgjerd hevder han ikke så sin egen omtale før dagen etterpå.

— Jeg syntes ikke det var greit å blande seg inn i hva som skulle stå i min egen omtale. Det kan jo ikke jeg bestemme, sier han.

- Fikk sparken

Ifølge russepresident Kalhovd, fikk Åsen sparken som redaktør for fire måneder siden, fordi de ikke var fornøyd med måten avisen ble laget på.

— Vi fikk en ny redaktør, men han (Åsen Haugsgjerd, journ. anm.) fikk ansvaret for trykkingen.

Haugsgjerd stiller seg uforstående til at han skal ha fått sparken som redaktør.

— Det var oppe til debatt husker jeg, men jeg har ikke fått beskjed om at jeg ikke lenger er redaktør. Jeg har dessuten vært involvert hele veien i innsamling og levering av stoff, uten at noen har reagert på det, sier han.

Han mener avgjørelsen om å trykke ny avis, henger sammen med at folk er misfornøyd med utvelgelsen av stoff.

— Dette handler vel så mye om at de er misfornøyd med avisen i sin helhet. Denne omtalen min blir brukt som et påskudd, mens det i virkeligheten dreier seg om flere ulike agendaer, sier Haugsgjerd.