LILLESAND: Det var Ole Morten Andersen som tidligere drev fiskeutsalget i Lillesand. Grunnet dårlig salg vinterstid, måtte han holde butikken stengt deler av året. Siden Andersen ikke hadde helårsdrift, valgte politikerne i Lillesand å ikke gi han ny skjenkebevilling i 2001. Han fikk også avslag på å gjøre om fiskeutsalget til et kombinert restaurant— og utsalgssted, skriver Agderposten.

I 2001 så Andersen seg dermed nødt til å selge fiskeutsalget videre til Brygga Fisk og Delikatesse. Heller ikke disse fikk forretningen til å bli god butikk, men de fikk likevel skjenkebevilling. Dette reagerer nå tidligere eier Andersen og hans advokat på.

— Det anses som svært underlig at Brygga Fisk og Delikatesse fikk innviet samme søknad som Ole Morten Andersen kort tid før fikk avslag på. Det er ingen tvil om at det her foreligger et tilfelle av usaklig forskjellsbehandling og som kan utløse erstatningsplikt, uttaler advokat Øystein Vikstøl til Agderposten.

Politikerne begrunnet avslaget med at Andersen hadde en klausul i sin kontrakt som sa at han var forpliktet til å drive helårsdrift.

— Det var for å forhindre stort underskudd at Ole Morten Andersen valgte å holde delvis stengt i noen perioden under vinteren. Han har fortalt at han ofte måtte kaste store mengder fisk om vinteren, sier advokat Vikstøl.

I 2004 ble fiskeutsalget nok en gang solgt videre fra Brygga Fisk og Delikatesse til Peter S. Nipedal og Dag Arntsen. Også disse to har sette seg nødt til å stenge butikken om vinteren.