LILLESAND: – En skremmende opplevelse. Jeg er glad for at det gikk som det gikk. Hvis stolpen hadde truffet frontruta, tror jeg det hadde gått ganske galt, sier Anne Beate Methi (40).

Da Methi med sønnen Jarl Magnus (16 måneder) i baksetet var på vei fra Lillesand sentrum til Justøya tirsdag ettermiddag, merket hun plutselig at trafikken stoppet opp foran henne. Så kjente hun et lufttrykk gjennom den åpne takluka.

– Jeg kjente et trykk og hørte et sus. Så tittet jeg i speilet og så at en lyktestolpe ramlet ned rett bak bilen. Det var snakk om et sekund, sier Methi, som la merke til at bilene bak klarte å stoppe for masta.

Rett før Methi kom til stedet, hadde en 24 år gammel kvinnelig bilfører fra Grimstad-området kommet vestfra på E18 og skåret av veibanen like vest for ASKO. På vei ned i grøfta fikk hun på en eller annen måte en stor lysmast i bevegelse, og rett etterpå ramlet den med et brak tvers over den trafikkerte veien. Kvinnen fikk ingen alvorlige skader etter at hun havnet i grøfta.

Politiet kan foreløpig ikke svare sikkert på hvorfor lysmasten falt i bakken.

Les mer i Fædrelandsvennens papirutgave onsdag.