SONGDALEN: — Jeg synes ikke det er gøy at kommunestyremøtene nå kanskje må holdes i en gymnastikksal. Selv om jeg ikke kan noe for at jeg sitter i rullestol, oppleves det som ubehagelig å være til bry for andre, sier Monica Johansen.

Da hun mandag ble valgt inn på fast plass i Songdalen kommunestyret for Fremskrittspartiet, fikk ordfører Johnny Greibesland en oppgave å løse.

— Selvsagt skal vi finne en løsning slik at Monica Johansen kan bli med på møtene. Jeg skal ha et møte med rådmannen om saken nå på fredag, men jeg regner med at vi vil flytte alle møtene til en idrettshall eller annet egnet lokale, sier Johnny Greibesland.

Flau

Ordføreren beklager situasjonen, og sier han rett og slett er flau på kommunens vegne. Han innser også at heisen for lengst burde vært i orden slik at også bevegelseshemmede kunne hatt anledning til å overvære kommunestyremøtene som tilhørere.

— Da jeg for halvannet år siden spurte ordføreren om heisen kunne bli reparert, forsikret han meg om at det skulle la seg gjøre i løpet av to-tre uker. Når jeg nå ble valgt inn i kommunestyret, hadde det vært greit om han hadde holdt ord, sier Monica Johansen.

Etter flere forgjeves forsøk på å reparere den gamle trappeheisen, er det klart at det ikke er mulig å få tak i de nødvendige reservedelene. Dermed må det eventuelt kjøpes inn en helt ny heis.

Nytt rådhus

Både ordføreren og gruppeleder Arild Birkenes i Frp mener det ville være for galt å bruke kanskje millionbeløp på en ny rullestolheis, nå som det likevel er bestemt at rådhuset skal bygges om eller erstattes av et helt nytt.

Også kommunens servicetorg og publikumsmottak i en nabobygning mangler heis til rullestolbrukere.

— Kommunen har vedtatt å bygge nytt rådhus innenfor en ramme på 62 millioner kroner, men det eneste anbudet som kom inn var mye høyere. Nå skal vi prøve å forhandle oss fram til en løsning med byggfirmaet, sier Johnny Greibesland.

Det er ikke bare i det 50 år gamle rådhuset at Monica Johansen har problemer med å ta seg fram. Da hun mandag møtte opp på Rosseland skole for å stemme, måtte valgurnen og stemmesedlene hentes ut på gårdsplassen til henne.

PINLIG: Ordfører Johnny Greibesland kan bare beklage overfor nyvalgte Monica Johansen at det de siste to årene ikke har vært mulig for rullestolbrukere å komme opp i kommunestyresalen. Foto: Tore-André Baardsen