KRISTIANSAND/VERDEN: Demokratenes Vidar Kleppe sier det er en menneskerett å få stå og tisse. Rektor ved Dvergsnes skole er opptatt av at det skal være koselig på do. Mange hundre lesere av fvn.no har latt seg engasjere, flere hundre svensker likeså.

Nå havner saken i amerikanske medier, mye takket være Vidar Kleppe, leder av "The democratic party" i Norge. Ikke til å undre seg over at amerikanere reagerer når demokratene er på banen.

Er du motstander av å la guttene få stå og tisse? Lei av å tørke tissesøl på doen og gulvet? På nettsiden " Mothers against peeing standing up" (MAPSU) kan du få kjøpt t-skjorter med tydelig budskap. Mødrene har holdt kampen mot ståtisserne gående siden år 2000. "Vårt mål er å endre menns tissevaner innen 2010. Bli en aktivist, og utdann dine venner ved å gi dem linken til vår nettside," skriver mødrene mot ståtissing. De har også startet en egen " yellow ribbon"-kampanje.

Mødrene vil mytene til livs. Myten om at menn kan tisse stående uten å søle. De mener at små fragmenter av urin fordamper ut i luften når man tisser stående. "Og hvem er det som vasker badet hjemme? Jovisst. Det er mor. Ståtissing ødelegger familier", hevder MAPSU.

Dersom du likevel ønsker å fortsette å tisse stående, foreslår mødrene at du som mann tar ansvar, og forlenger penis.