— Vi hadde et styremøte torsdag morgen. Vi ønsker ikke å dramatisere situasjonen, men foreningen har en utfordrende økonomi. Vi er nødt til å komme opp med tiltak, sier styreleder i Næringsforeningen Kjøp i Vennesla, John Terje Ruenes.

Foreningen mangler omkring 300.000 kroner for å kunne drive etter de budsjettene man ønsker.

Redusert stilling

— I fjor kom gårdeierne opp med et ekstratilskudd som gav oss handlingsrom. Men nå må vi få et 2015-budsjett i balanse. Vi ser på ulike løsninger. Det er ganske sannsynlig at vi må redusere stillingen til daglig leder, enten på fast eller midlertidig basis, sier Ruenes.

Daglig leder Nina Schei Ledang sier det er hun som har rådet styret til dette.

— Jeg skulle ønske vi fikk trygghet for økonomi, slik at vi kunne jobbe mye mer målrettet næringspolitisk. Men når det ikke er på plass, er det helt naturlig at jeg må ned i stilling fra de 75 prosentene jeg jobber nå, sier hun.

Næringsforeningen Kjøp i Vennesla var opprinnelig en handelsstandsforening. De siste årene har man forsøkt å bygge den opp til å bli en næringsforening for alt næringsliv i Vennesla.

— Vi har utsatt årsmøtet for å se på flere muligheter. Én er at vi får nye medlemmer som ønsker å gi midler. En annen er å redusere foreningen til en tradisjonell handelsstandsforening igjen. Pr. dato er det butikkene i sentrum som bevilger mest, sier Ruenes, uten å ville konkludere.

Møte med kommunen

Fredag skal han i et møte med Vennesla kommune. Kommunen har redusert sin støtte med flere hundre tusen kroner i året, etter at samarbeidet om Vennesla Vekst ble avsluttet.

— Kommunen bevilger 50.000 kroner i året. I alle kommuner er det gårdeiere, butikker og kommune i samarbeid som greier å få ting til. Jeg forventer ikke noe fra kommunen, men vil minne dem om ansvaret, sier Jon Terje Ruenes.