— Jeg må si jeg stusset, men vi bøyer oss for kommunen. Nå sender vi info ut. Hvis noen under 18 har kjøpt billett, refunderer vi pengene, sier Jørgen Skauge i arrangørselskapet Imperiet AS.

Jørgen Skauge i Imperiet har ikke opplevd slike skjenkeregler før som de Vennesla kommune praktiserer. Foto: Tor Erik Schrøder

Det er 19. juni at den aller første Hunsfest-festivalen skal foregå. Da kommer Åge Aleksandersen, Bjørn Eidsvåg, Kurt Nilsen og Venneslas egen Erlend Ropstad.

Ikke opplevd før

For tre dager siden ga Vennesla kommune endelig skjenkebevilling til arrangementet. Men forutsetningen er at ingen under 18 slipper inn på arrangementet. Vennesla kommune ønsker at arrangement hvor barn og unge under 18 år deltar, skal være rusfrie. Det var Nav som minnet om at dette står i kommunens ruspolitiske handlingsplan.

Til sammenlikning var det aldri 18-årsgrense på Quart. Det ble innført på Hove en periode.

— Jeg har arrangert noen hundre konserter. At mennesker under 18 år ikke kan kjøpe alkohol er selvsagt, men at de ikke kan på konsert, har ikke jeg personlig vært borti før, sier Skauge.

— Nå henvender Hunsfest seg nok først og fremst til godt voksne. Derfor blir heldigvis dette ikke noe stort problem, sier han.

Han minner om at det var lagt opp til alkoholfrie alternativer og områder inne på konsertområdet.

— Vi hadde tre under 18 år i arrangementsteamet. Vi har heldigvis fått lov å bruke dem som planlagt, sier Skauge.

Håper på minst 3000

Hvor mange som kommer på Hunsfest, er foreløpig uklart. Skauge vil ikke si noe om billettsalg, annet enn at det veldig bra.

— Vårt mål er 3.000 solgte billetter, drømmen er minst 4000 og fullt. Da er vi klar for ny festival neste år, sier han.