Nylig kontaktet en 33 år gammel mann politiet for å fortelle at en av de siktede mennene fra Lyngdal hadde betrodd seg til ham allerede i 2011. Mannen han peker ut som gjerningsmann er 36-åringen som ble pågrepet og siktet som nummer tre da politiet aksjonerte mot den tidligere kameratgjengen fra Lyngdal for to uker siden.

Politiet pågrep først en 36-åring som senere har knyttet både seg selv og tre andre menn fra Lyngdal til saken. Overfor politiet skal mannen som først ble siktet ha forklart at han var på åstedet sammen med Tina og en av de andre siktede da drapet skjedde.

Både til etterforskerne og i et lydopptak skal denne 36-åringen ha pekt ut siktet nummer tre som den som først gikk løs på Tina.

Siktet nummer tre har nektet for å ha med saken å gjøre. Men nå forteller en annen kamerat at han allerede for fire år siden tilstod å ha tatt livet av Tina Jørgensen.

Betrodde seg i 2011

Aftenbladet har truffet mannen (33) som sier han fikk høre historien om drapet på 20 år gamle Tina Jørgensen alt for fire år siden, i 2011. — Vi satt hjemme hos ham da han fortalte det til meg. Han var så sentimental den kvelden, det virket som om han hadde behov for å tømme seg.

33-åringen legger ikke skjul på at kameraten var ruset da betroelsen fant sted.

— Han fortalte om vanskelige ting som hadde skjedd i barndommen. Det var mens han snakket om dette at han plutselig sa: Husker du Tina-saken? Og så sa han at det var han som hadde gjort det.

Har fortalt om Tina tidligere

33-åringen Aftenbladet snakker med forklarer at den nå siktede 36-åringen den gangen snakket snøvlete og lite sammenhengende.

— Da han snakket om opplevelsene i oppveksten, gråt han, sier 33-åringen.

Han forteller at den nå siktede 36-åringen også hadde snakket om Tina tidligere.

— Han sa at hun var en søt jente og at han syntes det var forferdelig trist det som hadde skjedd, forteller han.

33-åringen har vært hos politiet og avgitt sin forklaring.

— Hvorfor gikk du ikke til politiet den gang da?

— Jeg visste ikke hva jeg skulle tro. Han var ruset og veldig sentimental den dagen. Jeg skubbet det unna som oppspinn. Det var mye fra ham som var usant og halvsant, Jeg var aldri sjokkert over det som kom fra den kanten, sier han.

Grublet og tenkte

— I starten grublet jeg lenge over det hele. Kunne det være sant, det han fortalte den kvelden. Men da saken sprakk i september var det mye som stemte, da tok jeg umiddelbart kontakt med min advokat.

— Han rådet meg til å gå til politiet. Det har jeg gjort, jeg har latt meg avhøre, sier 33-åringen.

Han forteller at han ble helt knekt da siktelsen forelå.

— Jeg kan ikke beskrive den følelsen, sier han.

Nå føler han seg maktesløs.

— Jeg tenker på at jeg har visst noe uten å være klar over at det jeg faktisk hørte var sant. Det er grusomt, sier han.

Klandrer ikke seg selv

Mannen sier at han ikke klandrer seg selv.

— Jeg klandrer ikke meg selv, for skaden var allerede gjort. Men når det går opp for meg at det han snakket om den gangen faktisk stemte, var det første jeg gjorde å kontakte offentligheten, altså politiet, sier han.

Han sier at han sterkt misliker at kameraten betrodde det hele til ham.

— For hadde han vært mer presis, hadde han snakket mer detaljert om saken, snakket om kummen, Bybruen eller Bore kirke ville jeg forstått at det virkelig var sant det han fortalte, at det ikke bare var rusprat. For dette ville ikke jeg gått rundt og holdt på for ham, sier 33-åringen.

— Hva synes du nå om at siktelsene er tatt ut?

— Det er fantastisk. Jeg håper på domfellelse. At moren og de pårørende får svarene de har ventet så lenge på, sier 33-åringen.

Aftenbladet har fått bekreftet at 33-åringen nylig forklarte seg om kameratens betroelse til politiet.

36-åringen var så sent som torsdag i et langt avhør med politiet. Hans forsvarer Thomas Randby sier at klienten fortsatt nekter straffskyld.

— Men jeg kan ikke kommentere enkeltheter i etterforskningen. Det innebærer at jeg ikke kan svare på spørsmål om hvilke vitneavhør som eventuelt foreligger i saken, sier Randby.