— Vi er et selskap som legger bøttevis med penger i skattekassa i Arendal. Men hvis kommunen leker med oss, investerer vi ikke én krone til i kommunen, sier Ole Ottersland til agderposten.no.

Investoren, som gjennom sitt eiendomskonsern blant annet eier Harebakken senter og Clarion Hotel Tyholmen, ønsker å rive et gammelt murhus fra 1865 på Jomfruholmen i Arendal.

Vil bygge villa

I 2010 kjøpte O.G. Ottersland den 3,5 mål store holmen for 15,6 millioner kroner, der han ønsker å bygge en villa, ifølge Agderposten.

Aust-Agder fylkeskommune ønsker å verne det gamle murhuset, og betegner det som et landemerke. I 2013 vedtok bystyret i Arendal en verneplan for området, og avviste en søknad om riving. Kommunen åpnet imidlertid for muligheten til å kombinere det gamle murhuset med en ny bolig.

Omfattende arbeid

Ottersland har klaget på rivingsavslaget via advokat. Han har også hyret inn Multiconsult for å dokumentere tilstanden til murhuset. Rapporten sier at det må settes i verk et svært omfattende arbeid for å rehabilitere den gamle mursteinsbygningen. Kommunen står fast på sitt vedtak.

— Aust-Agder er landets mest næringsfattige fylke. Jeg putter ikke pengene mine i Arendal hvis det er slik det skal være, sier Ottersland.

Donerte robot

I 2012 donerte arendalsinvestoren en DaVinci-robot til 25 millioner kroner til Sørlandet sykehus, på betingelse av at den ble plassert i Arendal. Etter mye diskusjon fikk Ottersland det som han ville, og roboten fikk bli værende i Arendal.