Eikerapen Alpinsenter ble nødt til å stanse skitrekket forrige uke, da snøen forsvant raskere uten frost i bakken.

Fire alpinsentre stengt

— Det har vært en elendig sesong, sa driftsjef Kenneth Abrahamsen til Fædrelandsvennen.

Det ble altså senter nummer fire som sa farvel til vinteren for denne gang.

Tveit Skisenter i Kristiansand måtte naturlig nok gjøre takke for seg for flere uker siden. Det samme gjorde Vegårshei ski– og aktivitetssenter og Lia Skisenter i Mandal.

– Sesongen ble på 16 dager til sammen, tror jeg. I fjor hadde vi åpent til april. Men uten snø eller kulde til å lage snø blir det jo slik. Vi tenker fremover til neste sesong, sier daglig leder ved Lia Skisenter, Helge Lien.

Regn på Hovden

I høyden, derimot, er det ingenting som tyder på at påsken står i fare. Brokke alpinsenter, Bortelid alpinsenter og Hovden skisenter er blant de som planlegger å holde åpent i feriedagene.

— Det er ikke fare for påskefjellet og stedene der det ligger mye snø fra før. Men snøgrensa ligger nok på rundt 1000 meter, og der det regner oppå snøen vil man nok merke at den blir råtten og til dels blir borte, sier langtidsmeteorolog Marit Helene Jensen ved Meteorologisk Institutt.

Selv på Hovden, som ligger 1200 meter over havet, vil nedbøren den neste uka falle som delvis regn og snø.

— Mot slutten av uka vil det ikke regne så veldig mye. På lørdag blir det nok relativt vått igjen, med rundt 15 millimeter nedbør, sier Jensen.