I en mail fra avsender skatterefusjon@skatteetaten.no, får epost-mottakeren beskjed om å fylle inn et skatterefusjonssjema innen 9. april for å få skatteoppgjøret for fjoråret inn på konto, skriver Aftenposten.no.

«Etter siste års beregning av din økonomiske aktivitet har vi fastslått at du er berettiget til å motta refusjon på: 6874,44 NOK», heter det i mailen.

Fædrelandsvennen har blitt kontaktet av flere personer på Sørlandet som har mottatt denne e-posten.

— Svindel

— Skatteetaten har fått meldinger om at det er sendt ut falske e-poster om skatterefusjon fra en adresse som utgir seg å være etatens. Dette er et forsøk på svindel. Denne eposten kommer ikke fra Skatteetaten. Vi ber publikum være aktsomme og slette slik e-post, sier presseansvarlig Anne Kirkhusmo i Skatteetaten til Aftenposten.

For å få tilgang til pengene, skal man ifølge mailen klikke på en lenke og fylle ut et skjema. Lenken fører til en nettside under domentet et taiwansk universitet.

— Dette er et såkalt phishing-forsøk, for å lure til seg kredittkortnummer og koder, sier Kirkhusmo.

Alltid innlogget

Hun understreker at Skatteaten aldri vil be om informasjon fra publikum på mail på denne måten.

— Skatteetaten vil aldri be om kredittkortinformasjon, sikkerhetskoder, regninger, kopi av pass, førerkort eller kontonummer via e-post. All elektronisk kommunikasjon med Skatteetaten foregår innlogget i Altinn, sier hun.

Hun oppfordrer folk som har mottatt eposten, til å slette den. Skatteeaten kjenner ikke til at noen personer er blitt lurt av eposten og gitt fra seg kredittkort-opplysninger.

PS: Skatteoppgjøret kommer inn på konto fra rundt 25. juni.