Vest-Agder fylkeskommune fordeler hvert år tilskudd til tilrettelegging for friluftsliv i statlig sikrede friluftsområder i fylket.

Fylkeskommunen har i 2015 mottatt seksten søknader med samlet søknadssum på vel fem millioner kroner. Tiltakenes samlede totalkostnad er på henimot 8,5 millioner kroner. Femten av prosjektene er tildelt midler, skriver Vest-Agder fylkeskommune.

Kristiansand

Sju av disse er i Kristiansand. Disse omfatter bygging av en gapahukleir i Timenes naturreservat (200 000 kroner), etablering av offentlige bade— og fortøyningsbrygger på Bragdøya (95.000 kroner), etablering av to broer og restaurering av Steinhuset på Daumannsholmen ved Flekkerøya (148.125 kroner), etablering av kyststi, gapahuk, akebakke, samt rydding av vegetasjon og fjerning av forfalt brygge i Terneviga i Vågsbygd (245.000 kroner), bygging av ny bro for å binde sammen Langøya og Bragdøya (100.000 kroner), bygging av nytt handikaptoalett på Storenes (100.000 kroner), etablering av turløype, skilting av kulturminner, utplassering av bord og benker samt rydding i vegetasjon i Groviga og Hamresanden (425.000 kroner).

Søgne

Tre prosjekter i Søgne er tilgodesett. Langs Åros strandsti skal det opparbeides rasteplass, rydde og anlegges plen, steinsettes, etableres sittegrupper og legges heller under møbler og på stier (250.000 kroner). På Østre Kuholmen skal det bygges steinbrygge, toalett, gapahuk, trebrygge, anlegges sti og lekeområde samt bord og benker (250.000 kroner). Midt-Agder Friluftsråd skal gjennomføre flere tiltak i friluftsparken i Søgne som blant annet påfylling av sand på strender, flytting av tauløype, skjøtsel av vegetasjon og rydding av leirplass.