Nora Mørk sørget for at Lynn Knippenborg og Vipers-jentenes håp ble ødelagt. Foto: NTB Scanpix

— Det var ikke slik vi håpet på. Vi virket passive og det gikk tregt med oss. Selv om det er Larvik vi spiller mot, trodde jeg ikke det skulle gå slik, sier Sakura Hauge om densvake første omgangen som ødela spenningen.

200 tilskuere fra Kristiansand hadde tatt turen til Larvik i håp om at Vipers kunne utrette nye mirakler etter 31-25-seiereni Aquarama i den første semifinalen. Det skjedde aldri. Larvik fosset over Vipers utover i den første omgangen og ledet 21-7 til hvilen.

— Vi virket redde. Jeg følte vi hadde en god inngang til kampen med en rolig trening i går, men kampen kunne kanskje vært bedre å få en dag senere, sier Hauge.

- Forferdelig forsvarsspill

Vipers-trener Gunnar Pettersen som trekker seg i protest mot håndballforbundet etter sesongen, var meget skuffet over den første omgangen.

— Første omgang er tragisk. Forsvarsspillet er helt forferdelig. Vi starter greit og har 4-4, så taper vi resten 17-3. Det er altfor dårlig. Vi slipper inn 21 mål. Det hører ikke hjemme noe sted, sier Pettersen.

— Var inngangen til kampen god nok?

— Ja, vi virket veldig bra på oppvarmingen. Jeg synes vi blir altfor stillestående bakover. Jeg forventet at det skulle bli vanskelig fremover, men i forsvar må vi være sterkere. Spesielt i midten hvor Larvik kommer gjennom gang på gang.

Larvik fikk gjøre som de ville og kjørte kampen slik vi pleier å se dem. I den første omgangen scoret Nora Mørk like mange mål som Vipers til sammen, altså syv mål.

Keeper Hauge opplevde omgangen som et mareritt bakerst.

— Det er slitsomt å få så mange skudd mot seg. Jeg må hele tiden prøve å tenke på neste skudd, men det ble mye før pause.

Larviks storscorer Nora Mørk var naturligvis fornøyd med å slå tilbake mot Vipers.

— Jeg var veldig revansjelysten. I dag viser vi sånn det skal være. Vipers spilte bra mot oss i den første kampen, men i dag kjørte vi på og var gode. Vi trengte en sånn kamp nå, sier 24-åringen som scoret åtte mål totalt. Bare ett etter pause.

- Slår Larvik i tre av fire omganger

Den andre omgangen var bedre fra Vipers' side, og kristiansanderne bet meget godt fra seg i Vestfold. Vipers vant den andre omgangen 11-10. — Vi slår Larvik i totalt tre av fire omganger, så hadde vi spilt slik som i den andre omgangen i den første, kunne dette blitt ordentlig spennende, sier Pettersen.

Hauge trivdes også bedre i andre omgang.

— Vi henger bedre med da, så det er godt å få den omgangen.

Pettersen mener kantspillet var nøkkelen til at det gikk bedre etter pause.

— Vi er best når vi får brettet ut spillet, og det er det vi må få til. I tillegg er Sakura god bakover, som hun har vært i det siste.

Gro Hammerseng-Edin skryter av Vipers, men opplevde de som et nummer for svake i dag.

— De skal ha all ære for den kampen på søndag. Da synes jeg de var gnistrende gode. Men i dag hadde vi fokus på å ta igjen forspranget uten å haste, men det gikk fort. Det var en god kamp fra oss, sier den tidligere landslagskapteinen.