Plakaten oppfordrer handlende kunder til å slappe helt av. Her vanker det ingen parkeringsbøter. Foto: Henrik Ihme

På ytterveggen ut mot parkeringsplassen til Meny på Trekanten øverst i Vennesla sentrum henger denne plakaten side om side med ukens tilbud:

«Velkommen til parkering uten parkeringsskive!»

Fryktet nedgang

— Det var butikksjefen sin ide, og vi hang den opp i påska da vi fryktet nedgang i salget med den nye parkeringsordningen. Og vi fikk ikke noen nedgang, sier Anette Løyning, assisterende butikksjef.

Regimet med parkeringsskiver og to— og firetimers begrensing i sentrum skapte forvirring i bygda hvor parkeringsordningen hittil hadde vært veldig liberal.Flere butikker har meldt om nedgang og misfornøyde kunder, og Anette Løyning tror plakaten har hjulpet Meny.

— Folk er jo veldig opptatt av parkeringsordningen, og vi ville gjøre det klart at dette er en privat parkeringsplass. Med en feil sto denne parkeringsplassen på kommunens informasjonsbrosjyre som en plass hvor parkeringsskiver var påkrevd, sier hun.

Populær

Parkeringsplassene utenfor Meny er fra før av merket med maksimal en times parkering.

— Men folk vet at det ikke håndheves strengt. Mange parkerer her for å gå i sentrum, og ikke for å handle hos oss. Men vi vet at vi får en del salg fra dem også, sier Anette Løyning.Nylig vedtok politikerne å endre den omstridte parkeringsbegrensingen fra maksimalt to timer til fire timer.