— Vi gir ikke opp. Jeg tror mange melder seg på når de får sjekket værmeldingene nærmere løpsstart, sier daglig leder i Sesilåmi, Gro Tove Frafjord Sandnes.

Hun tror og satser på at det går flere enn 1200 de drøyt fem milene over fjellet fra Brokke til Sinnes i Sirdal i år igjen.

Skylder på avisen

Frafjord Sandnes mener dårlig vær og Fædrelandsvennen har skylden for at færre melder seg på Sesilåmi.

— Dere skulle ikke startet Hovden Tour som en konkurrent. Dere kunne støttet oss. Dessuten skriver dere snart ikke om vi som forsøker å drive Agders mest tradisjonsrike turrenn videre. Sponsing er en ting, men dere trenger ikke tie ihjel oss andre, sier Gro Tove Frafjord Sandnes.

I fjor ble Sesilåmi skjemmet av meget tøft vær. Året før ble rennet avlyst.

— På det meste gikk 2200 mennesker. Nå er vi fornøyde med 1200. Det går nedover, men konkurransen er blitt tøffere. Hovden Tour er en konkurrent, men det er mye annet også, sier Gro Tove Frafjord.

Sist helg ble for eksempel Sirdal Skimaratonarrangert med flere hundre deltakere.

Tror på 40 årsjubileum

Hun er likevel sikker på at Sesilåmi feirer 40-årsjubileum om få år. Årets renn er det 36. i rekken.

Det er Bygland, Valle, Sirdal og Tonstad idrettslag som arrangerer Sesilåmi.

— Vi er et spektakulært renn. Det er eneste gang om vinteren at folk får lov å gå på ski gjennom verneområdet. Du kommer helt spesielt høyt til fjell. Det er en tur som er et minne for livet, enten været er deilig eller tøft, sier Frafjord Sandnes.