Reklamebanneret promoterer at den kjente tv— pastoren Egil Svartdahl skal lede fellesmøtene i Filadelfia i Vennesla i april.

Men reklamen er ulovlig, og her kan ikke menighetene håpe på tilgivelse.

Trafikkfarlig

— Denne reklamen er helt klart søknadspliktig etter veitrafikkloven, sier senioringeniør i Statens vegvesen region sør, Stein- Otto Andersen.

- Hadde den blitt godkjent hvis de hadde søkt?

— Reklamen er en distraksjon, som tar oppmerksomheten vekk fra veien. Den er ikke rettvendt, den er stor og har mye skrift. Derfor kan det oppstå farlige situasjoner og trafikkulykker, sier han.

— Jeg skal ta en telefon med en gang å gjøre dem klar over at den skal ned.

Veivesenet skal opp på Kvarstein i løpet av dagen og kontrollere at plakaten er fjernet, og Andersen sier at det dessverre er altfor mange slike saker som kommer på hans bord.

- Mitt ansvar

Medpastor i Filadelfia Vennesla, Geir Stomnås, er også formann i fellesmøtekomiteen. Han sier at reklamebanneret er hans ansvar.

— Reklamen er hengt opp i god tro, og jeg må få pratet med veivesenet, så skal vi ta det derfra.

— Det er klart at vi skal følge reglene, men vi må høre om vi kan flytte den eller få den godkjent. Vi har jo lyst til å ha den oppe et sted, sier han, og legger til at menigheten hadde en lignende plakat oppe langs veien tidligere, uten at det vekket reaksjoner.