Fredag formiddag friga politistasjonssjef Bjart Gabrielsen i Mandal navnet på de antatt omkomne fiskerne. Arnfinn Fjeldskår (66) og Øystein Fjeldskår (63) fra Lindesnes reiste onsdag morgen ut fra Båly havn med tråleren Carina. De to har fisket sammen i 50 år.

Brødrene var på jakt etter reker da de dro ut på sjøen onsdag. Utpå ettermiddagen hadde ikke de to kommet tilbake som planlagt, og skuta ble etterlyst.

Gjennom onsdagskvelden og natt til torsdag var redningsskøyter, helikopter, en nederlandsk fregatt, Kystvakten og frivillige involvert i søket etter brødrene.

Torsdag morgen ble leteaksjonen trappet opp, men etter hvert som vrakdeler og redningsflåten fra Carina ble funnet, begynte letemannskapene å innse at skuta hadde forlist.

I det kveldsmørket falt over Lindesnes torsdag kveld, erkjente Hovedredningssentralen for Sør-Norge at de antar at brødrene er omkommet. Søket vil derfor fredag foregå etter to omkomne, ikke to savnede.

Jobbet 50 år sammen

I 50 år hadde Arnfinn og Øystein Fjeldskår jobbet for å skaffe rekesultne sørlendinger nok reker. Begge hevdet at de aldri ble lei av hverandre eller havet da Fædrelandsvennen var med dem på reportasje i 2008. Lindesnes-ordfører Janne Fardal Kristoffersen har kjent begge siden hun var en ungdom.

— Alle kjente dem. Det er et utfattelig stort tap, og det preger oss alle. Vi har det ubeskrivelig tøft, sa hun til Fædrelandsvennen torsdag.

Ordføreren karakteriserer brødrene som usedvanlig dyktige og sjøvante fiskere.

— De levde på havet og hadde vært på havet hele sitt liv. De var også engasjerte og flotte mennesker, som betydde så mye i lokalsamfunnet. Vi er et lite samfunn. Alle er preget, men alles tanker går først og fremst til familien og slekten, sa Fardal Kristoffersen.

To ulykker

Denne uka har to ulykker rammet lokalsamfunnet i Lindesnes. Torsdag ettermiddag ble en 23 år gammel mann fra Lyngdal tatt av en bølge og skylt på sjøen ved Lindesnes fyr.

Mannen er fredag formiddag ikke funnet, og er antatt omkommet.