Tirsdag kveld var Bjørg Johansen på Vennesla bedehus, men da hun kom ut kvart over ni var den sorte Mazdaen hennes borte vekk.

— Bilen er noen år gammel, men jeg hadde tenkt at vi skulle følges ad noen år til, sier Bjørg Johansen (72) til Fædrelandsvennen.

— Det verste er egentlig at husnøklene lå i bilen. Så jeg sov ikke noe godt i natt. Men jeg har ringt forsikringen slik at jeg skal få skiftet låsen på ytterdøra, sier hun.

Uten spor

Hun møtte på bedehuset ti på åtte, men da hun kom ut etter møtet, som passende nok handlet om å snu problemer til noe positivt, var bilen sporløst forsvunnet.

jeg vet hvor frekke folk kan være

— Jeg synes i hele tatt at folk kan la andres ting være i fred. Jeg jobbet alle år i forsikring, så jeg vet hvor frekke folk kan være, sier hun.

Tips

Politiet i Vennesla ønsket onsdag morgen tips i saken, fra folk som kan ha sett noe mistenkelig i det samme tidsrommet, i området Storvollhei nord i Vennesla.

— Vi fikk melding om stjålet bil klokka 21.40, en svart Mazda 323, sa lensmann John Tomas Homme da.

Tyvene tok også to skilt av en bil, og forsøkte å bryte seg inn i to hus like i nærheten.

Lensmannen i Vennesla og Iveland, John Thomas Homme. Foto: Frode Lindblom

Fant den

Onsdag formiddag dukket så bilen opp i sentrum, og to kjenninger av politiet ble pågrepet og siktet for tyveriet.

Johansen var glad for å få bilen hjem.

— Det manglet en del ting, og der var noe for mye som lensmannen fikk. Det var som å få en god venn heim igjen. Så ordner nok resten seg.