Fra før av ligger det 14 hytter her i et naturskjønt område på sydsiden av Nordfjorden i Vegår, ikke langt fra Vegårtun. Hvis den nye reguleringsplanen blir godkjent, kan det bli opptil 60 hytter i dette området.

Reguleringsplanen har vært lagt fram for hovedutvalget (HPD) to ganger, senest den 16. november. Da ble det imidlertid vedtatt å utsette saken, i påvente av at kommuneplanens arealdel blir ferdig revidert (dette arbeidet er nå i sluttfasen).Innvendinger

En del innvendinger er kommet til Dagfinn Lindtveits planlagte hyttefelt. Fylkesmannens miljøvernavdeling peker på at temakartet for fugl viser at det er jerpe i det aktuelle området, og biotopene for jerpa i tilfelle må bevares. Miljøvernavdelingen trekker også fram at vassdraget er varig vernet, og at en om mulig bør unngå hyttebygging i 100 meters beltet.Grei plassering

Saksbehandler for HPD, Tore Smeland, nevner at 18 av de nye hyttene vil ligge i 100 meters beltet ved Vegår, men samtlige vil ligge innenfor fylkesveien som går langs Vegår i hele planområdet. Mange av de nye hyttene er også plassert i tilknytning til eksisterende hytter som ligger enda nærmere Vegår. Saksbehandler konkluderer derfor med at de nye hyttene synes å være greit plassert.Avløpsvann til Vegår?

Det er også utarbeidet en avløpsplan for dette hyttefeltet. Her er det beregnet et kloakkrenseanlegg, med renset avløpsvann ut i Vegår (ledes ut på dypt vann). Saksbehandler Tore Smeland bemerker at avløpsvann til Vegår ikke bør være ønskelig i utgangspunktet, og mener den fremlagte avløpsplanen blir vanskelig å håndtere.

Avløpsplanen og ellers hele reguleringsplanen skal imidlertid legges ut for offentlig ettersyn, noe kommunens saksbehandler ville gi klarsignal for nå. Men siden HPD valgte å utsette saken, må den legges fram for hovedutvalget nok en gang, før reguleringsplanen er klar for offentlig ettersyn.