¿Jeg klør i fingrene etter å bruke mer tid i verkstedet. Men det er ikke lett å finne folk som kan være med på å avlaste mitt arbeid med festivalen, sier Nilsen som ikke ser bort i fra at det er på tide å hente inn nye krefter til styre og komitearbeid.

Årets festival går ikke på sparebluss, akkurat, budsjettet er på 1,7 millioner kroner. Opprinnelig var det imidlertid lagt opp til 2 millioner. Hvorfor valgte så festivalen å ¿reve¿. Frykter styret uvær i form av regn, noe som også vil føre festivalen inn i økonomisk uvær?Regnværsfond

¿Apropos det siste. Vi skulle gjerne ha bygget opp et regnværsfond slik at vi kunne ¿overleve¿ en regnfull festival. Men mangel på sponsorer har ikke gitt oss mulighet til å sette av penger til dette.

¿Festivalen tjener da penger?

¿Jo, men vi har også store utgifter. Foruten meg selv, som daglig leder, har vi hatt cirka ti personer på lønningslista på timebasis. Enkelte av disse har vi nå valgt å be om å trappe ned innsatsen.

¿Får dette konsekvenser for festivalen i forhold til publikums opplevelse av arrangementet?

¿Nei, festivalen blir som den har vært, med den fornyelsen som vi satser på. Dessuten håper vi jo alltid på nye sponsorer. Posten Norge BA er en viktig samarbeidspartner. Vi skulle gjerne hatt flere.Konsekvenser

¿Hvilke konsekvenser får det dersom festivalen virkelig går på en smell i år?

¿Alt avhenger av størrelsen på ¿smellet¿. Det er jo stiftelsen som arrangerer og derfor blir ikke vi som privatpersoner rammet av en eventuell økonomisk nedtur. Men det er selvsagt et spørsmål om stiftelsen har muligheter til å fortsette med arrangementet hvis det skulle gå riktig ille.

Nilsen legger til at når stiftelsen står ansvarlig, så er det samtidig stiftelsen som får tilført overskuddet dersom det skulle bli et vellykket arrangement kronemessig.

¿I motsetning til aksjeselskaper kan ikke stiftelsen dele ut utbytte, sier han.

¿Som leder av festivalen må du da ha gått ¿lei¿ til tider?Fornyelse?

¿Det er klart. Vi som steller med dette har jo holdt på i årevis for å si det på den måten. Derfor ser jeg ikke bort i fra at det er behov for en fornyelse av så vel stiftelsen styre som festivalkomiteen. Men det er ting vi diskuterer i etterkant av arrangementet.

Nilsen opplyser at stiftelsens styre i dag består av to personer; ham selv samt Fredrik Brodersen med Dag Hødnebø som varamann.

¿Vi har også en festivalkomité som møtes en gang månedlig. Den består for tiden av styret samt Else Hødnebø i tillegg til Michel Esnault og Tove Esnault.Klør i fingrene

Leif Nilsen har de siste årene levert ulike båter som alle sammen har høstet ros for godt handverk. Bl.a. to såkalte ¿runabouts¿, med navnet Gatsby, to utsøkte ¿miniyachter¿ med navnet LN 550 og to Risør-terner, hurtiggående plattgattere.

¿Du er trebåtbygger, men stiller i år uten eget bidrag til festivalen. Hvordan opplever du det?

¿Jeg klør i fingrene etter å bruke mer tid i verkstedet mitt. Men det er ikke lett å finne folk som har tid til å avlaste meg i mitt arbeid med festivalen. Håpet er at jeg skal få det til. For jeg har blant annet en seiljolle som jeg kaller LN 49 i verkstedet. Den skulle egentlig vært klar til årets festival, men jeg har bare ikke rukket det, sier Nilsen som oppleve en voldsom mediefokusering på egen person i forbindelse med festivalen. Eller som det står å lese i siste utgave av alle trebåtbyggeres pin up-blad, ¿Wooden Boat¿: ¿Leif Nilsen and the wooden boat

festival¿.Mange trekker lasset

¿Klarere kan det ikke sies?

¿Joda, jeg er smigret, skal ikke si noe annet. Men selv om jeg trekker i tråder og har mye arbeid må det ikke glemmes at det er mange, svært mange som er med på å trekke lasset for å få avviklet Risør Trebåtfestival, avslutter Leif Nilsen.